Klassieke ijskoffie
Ingrediënten:
1 espresso
ijsblokjes
75 ml melk
½ el suiker
eventueel slagroom
Bereidingswijze:
1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.
2. Vul een glas met ijsblokjes en giet de afgekoelde koffie erover.
3. Giet de melk erbij. Voeg de suiker toe naar smaak.
4. Roer de ijskoffie voorzichtig. Decoreer eventueel met slagroom.
Mokka frappé
Ingrediënten:
1 espresso
75 ml melk
2 el chocoladesiroop
1 el suiker
ijsblokjes
slagroom
cacaopoeder
Bereidingswijze:
1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.
2. Giet de koffie in een blender samen met de melk, chocoladesiroop, suiker en de ijsblokjes. Blend tot het ijs gemalen is.
3. Giet de frappé in een glas. Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder.
Coconut iced latte
Ingrediënten:
75 ml kokosmelk
1 espresso
2 el gecondenseerde melk
ijsblokjes
kokosflakes
Bereidingswijze:
1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.
2. Giet de kokosmelk, koffie, gecondenseerde melk en ijsblokjes in een blender. Blend tot het romig is.
3. Giet de ijskoffie in een glas en bestrooi met kokosflakes.
Vanille-amandel-ijskoffie
Ingrediënten:
1 espresso
75 ml amandelmelk
1 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
1 klein bolletje vanille-ijs
geschaafde amandelen
Bereidingswijze:
1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.
2. Meng de afgekoelde koffie, amandelmelk, ahornsiroop, vanille-extract en het vanille-ijs in een blender. Blend tot het romig is.
3. Giet de ijskoffie in een glas en garneer met de geschaafde amandelen.
Of je nu fan bent van de klassieke ijskoffie, een vleugje chocolade, kokos of amandel, er is voor ieder wat wils en genoeg variatie om de zomer door te komen!
Beeld: Getty