Verfrissende ijskoffievariaties voor warme zomerdagen

woensdag 05 juli 2023 Irene de Bruijne

Wie is er niet dol op een verfrissende ijskoffie? Het is het perfecte drankje op warme dagen, maar naast je vaste recept of standaard bestelling bij je favoriete koffietent, kun je ook eens wat variaties proberen. 

Klassieke ijskoffie

Ingrediënten:

1 espresso

ijsblokjes

75 ml melk

½ el suiker

eventueel slagroom

    

Bereidingswijze:

1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.

2. Vul een glas met ijsblokjes en giet de afgekoelde koffie erover.

3. Giet de melk erbij. Voeg de suiker toe naar smaak.

4. Roer de ijskoffie voorzichtig. Decoreer eventueel met slagroom.

Deze content is tijdelijk niet beschikbaar

Mokka frappé

Ingrediënten:

1 espresso

75 ml melk

2 el chocoladesiroop

1 el suiker

ijsblokjes

slagroom 

cacaopoeder 

     

Bereidingswijze:

1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.

2. Giet de koffie in een blender samen met de melk, chocoladesiroop, suiker en de ijsblokjes. Blend tot het ijs gemalen is.

3. Giet de frappé in een glas. Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder.

Coconut iced latte

Ingrediënten:

75 ml kokosmelk

1 espresso

2 el gecondenseerde melk

ijsblokjes

kokosflakes

     

Bereidingswijze:

1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen.

2. Giet de kokosmelk, koffie, gecondenseerde melk en ijsblokjes in een blender. Blend tot het romig is.

3. Giet de ijskoffie in een glas en bestrooi met kokosflakes.

Deze content is tijdelijk niet beschikbaar

Vanille-amandel-ijskoffie

Ingrediënten:

1 espresso

75 ml amandelmelk

1 el ahornsiroop

1 tl vanille-extract

1 klein bolletje vanille-ijs

geschaafde amandelen

    

Bereidingswijze:

1. Zet een espresso en laat ‘m helemaal afkoelen. 

2. Meng de afgekoelde koffie, amandelmelk, ahornsiroop, vanille-extract en het vanille-ijs in een blender. Blend tot het romig is.

3. Giet de ijskoffie in een glas en garneer met de geschaafde amandelen.

Of je nu fan bent van de klassieke ijskoffie, een vleugje chocolade, kokos of amandel, er is voor ieder wat wils en genoeg variatie om de zomer door te komen! 

     

Beeld: Getty

Lees ook