Oliebollenwentelteefjes
Ingrediënten:
-
4 oliebollen, in plakjes gesneden
-
2 eieren
-
120 ml melk
-
1 el suiker
-
½ tl kaneel
-
klontje boter
Bereiding:
1. Klop de eieren in een kom en voeg de melk, suiker en kaneel toe.
2. Doop de plakjes oliebol in het eimengsel.
3. Bak de plakjes in een pan met gesmolten boter tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
Oliebollenbroodpudding
Ingrediënten:
-
6 oliebollen, in stukjes gesneden
-
250 ml melk
-
3 eieren
-
1 tl vanille-extract
-
50 gr suiker
-
½ tl kaneel
-
poedersuiker ter garnering
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng in een kom de melk, eieren, vanille-extract, suiker en kaneel.
3. Voeg de stukjes oliebol toe aan het mengsel en laat even weken.
4. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak tot het stevig en goudbruin is.
5. Garneer met poedersuiker.
Oliebollen-trifle
Ingrediënten:
-
8 oliebollen, verkruimeld
-
200 gr vers fruit naar keuze, bijvoorbeeld bosbessen of frambozen
-
200 ml vanillevla
-
100 ml opgeklopte slagroom
Bereiding:
1. Snijd het fruit grof.
2. Maak lagen in een glazen kom: begin met de verkruimelde oliebol, dan het fruit en ten slotte de vanillevla en herhaal dit een aantal lagen.
3. Eindig met een laag slagroom erbovenop.
4. Zet in de koelkast tot het serveren.
Oliebollen-icecream-sandwich
Ingrediënten:
-
4 oliebollen, gehalveerd
-
4 bollen vanille-ijs
-
poedersuiker ter garnering
Bereiding:
1. Plaats een bolletje vanille-ijs tussen twee gehalveerde oliebollen.
2. Druk zachtjes aan.
3. Garneer met poedersuiker.
Beeld: Getty