Ingrediënten:
1 bevroren banaan
1 el pindakaas
125 ml Griekse yoghurt
125 ml melk (of plantaardige melk)
1 el honing (optioneel voor zoetheid)
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten in een blender.
2. Mix tot een gladde consistentie.
3. Giet in een glas en serveer direct.
Eiwitrijke havermoutrepen met granaatappelpitjes
Ingrediënten:
200 gr havermout
60 gr vanille-proteïnepoeder
125 gr amandelpasta
60 ml honing
60 ml amandelmelk
handvol gehakte noten zoals pistache, walnoten of pecan
granaatappelpitjes
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, in een grote kom tot een plakkerig deeg ontstaat.
3. Druk het deeg stevig in een met bakpapier beklede bakvorm.
4. Strooi de granaatappelpitjes gelijkmatig over het deeg en druk ze lichtjes aan.
5. Bak de repen 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
6. Laat helemaal afkoelen en snijd in repen.
Ingrediënten:
100 gr havermout
60 gr chocolade-proteïnepoeder
60 gr gedroogde mango, fijngehakt
30 gr kokosvlokken
60 gr honing
30 gr kokosolie, gesmolten
handje kokosrasp
Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een plakkerig deeg.
2. Rol het deeg in kleine balletjes. Rol ze daarna door de fijne kokosrasp en leg ze op een bakplaat met bakpapier (of in een bakje).
3. Plaats de balletjes in de koelkast om op te stijven. Laat ze minimaal 30 minuten opstijven.
Hartige, eiwitrijke falafelenergieballetjes met huttenkäse
Ingrediënten:
1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
2 el koriander, fijngehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
½ tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak
2 el bloem
2 el huttenkäse
2 el olijfolie (voor het bakken)
Bereiding:
1. Doe de kikkererwten, knoflook, ui, peterselie, koriander, komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, zout, peper, bloem en huttenkäse in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel ontstaat.
2. Vorm het mengsel tot kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes aan alle kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
4. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm of op kamertemperatuur.
Hartige eiwitrepen met noten
Ingrediënten:
100 gr gemengde noten (bijv. amandelen, cashewnoten, walnoten)
60 gr havermeel
60 ml honing
60 gr amandelpasta (of een andere notenboter naar keuze)
30 gr gehakte gedroogde tomaten
30 gr gehakte olijven
5 gr gedroogde oregano
2,5 gr knoflookpoeder
snufje zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Hak de gemengde noten grof en meng ze met het havermeel, honing, amandelpasta, gedroogde tomaten, olijven, oregano, knoflookpoeder en zout in een grote kom tot alles goed gemengd is.
3. Druk het mengsel stevig in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
4. Bak het mengsel 15-20 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
5. Laat het helemaal afkoelen in de bakvorm voordat je er repen van snijdt.
Beeld: Unsplash