Met deze zoete en hartige eiwitrijke tussendoortjes kom je de dag wel door

maandag 18 maart 2024 Irene de Bruijne

Of je nu extra gezond wil eten of het gewoon belangrijk vindt om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, het probleem zit ‘m vaak in de tussendoortjes. En dat terwijl een gezonde snack eigenlijk helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met deze vijf recepten zit je in ieder geval altijd goed. 

Spatel - BBQ+ - ZWILLING

Verwijderen uit collectie?

Zwilling

Spatel - BBQ+ - ZWILLING

Niet beschikbaar

Bezoek Demeyere
Blender - Enfinigy - ZWILLING

Verwijderen uit collectie?

Zwilling

Blender - Enfinigy - ZWILLING

Niet beschikbaar

Bezoek Demeyere

Deze content is tijdelijk niet beschikbaar

Ingrediënten:

1 bevroren banaan

1 el pindakaas

125 ml Griekse yoghurt

125 ml melk (of plantaardige melk)

1 el honing (optioneel voor zoetheid)

     

Bereiding:

1. Doe alle ingrediënten in een blender.

2. Mix tot een gladde consistentie.

3. Giet in een glas en serveer direct.

Eiwitrijke havermoutrepen met granaatappelpitjes

Ingrediënten:

200 gr havermout

60 gr vanille-proteïnepoeder 

125 gr amandelpasta

60 ml honing

60 ml amandelmelk

handvol gehakte noten zoals pistache, walnoten of pecan

granaatappelpitjes

    

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, in een grote kom tot een plakkerig deeg ontstaat.

3. Druk het deeg stevig in een met bakpapier beklede bakvorm.

4. Strooi de granaatappelpitjes gelijkmatig over het deeg en druk ze lichtjes aan.

5. Bak de repen 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

6. Laat helemaal afkoelen en snijd in repen.

Deze content is tijdelijk niet beschikbaar

Ingrediënten:

100 gr havermout

60 gr chocolade-proteïnepoeder

60 gr gedroogde mango, fijngehakt

30 gr kokosvlokken

60 gr honing

30 gr kokosolie, gesmolten

handje kokosrasp

     

Bereiding:

1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een plakkerig deeg.

2. Rol het deeg in kleine balletjes. Rol ze daarna door de fijne kokosrasp en leg ze op een bakplaat met bakpapier (of in een bakje).

3. Plaats de balletjes in de koelkast om op te stijven. Laat ze minimaal 30 minuten opstijven.

Hartige, eiwitrijke falafelenergieballetjes met huttenkäse

Ingrediënten:

1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 kleine ui, fijngehakt

2 el peterselie, fijngehakt

2 el koriander, fijngehakt

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

½ tl paprikapoeder

zout en peper naar smaak

2 el bloem

2 el huttenkäse

2 el olijfolie (voor het bakken)

    

Bereiding:

1. Doe de kikkererwten, knoflook, ui, peterselie, koriander, komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, zout, peper, bloem en huttenkäse in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel ontstaat.

2. Vorm het mengsel tot kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes aan alle kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.

4. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm of op kamertemperatuur.

Hartige eiwitrepen met noten

Ingrediënten:

100 gr gemengde noten (bijv. amandelen, cashewnoten, walnoten)

60 gr havermeel

60 ml honing

60 gr amandelpasta (of een andere notenboter naar keuze)

30 gr gehakte gedroogde tomaten

30 gr gehakte olijven

5 gr gedroogde oregano

2,5 gr knoflookpoeder

snufje zout

      

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Hak de gemengde noten grof en meng ze met het havermeel, honing, amandelpasta, gedroogde tomaten, olijven, oregano, knoflookpoeder en zout in een grote kom tot alles goed gemengd is.

3. Druk het mengsel stevig in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

4. Bak het mengsel 15-20 minuten of tot de randen goudbruin zijn.

5. Laat het helemaal afkoelen in de bakvorm voordat je er repen van snijdt.

     

      

     

Beeld: Unsplash

Lees ook