Lavendel-citroen spritz
Ingrediënten:
-
gedroogde lavendel
-
200 ml lavendelsiroop
-
100 ml vers geperst citroensap
-
500 ml bruisend water
Bereiding:
- Vul een ijsblokjesvorm met water en wat gedroogde lavendel. Zet een paar uur in de vriezer tot het ijsblokjes zijn.
- Meng lavendelsiroop en citroensap in een kan.
- Voeg bruisend water toe en roer voorzichtig.
- Schenk het mengsel over ijsblokjes in glazen.
- Vul een glas met ijsblokjes. Giet de spritz erin en serveer.
Alcoholvrije champagnepunch
Ingrediënten:
- 750 ml alcoholvrije champagne
- 500 ml bruisend water
- 250 ml sinaasappelsap
- 40 ml grenadinesiroop
- sinaasappelschijfjes voor garnering
- ijsblokjes
Bereiding:
-
Meng in een grote kom de alcoholvrije champagne, bruisend water, sinaasappelsap en grenadinesiroop.
-
Voeg ijsblokjes toe en roer voorzichtig.
-
Garneer met sinaasappelschijfjes en serveer.
Granaatappel-muntmocktail
Ingrediënten:
- 200 ml granaatappelsap
- 150 ml alcoholvrije cider
- 10 blaadjes munt
- 1 el honing
- 500 ml bruisend water
- ijsblokjes
- granaatappelpitjes
Bereiding:
- Meng het granaatappelsap, de cider, muntblaadjes en honing in een shaker.
- Schud goed en zeef het mengsel in een kan.
- Voeg bruisend water toe en roer voorzichtig.
- Vul een glas met ijsblokjes. Giet de mocktail erin en garneer met de granaatappelpitjes en wat extra blaadjes munt.
Rozen-komkommer-gin-tonic
Ingrediënten:
- ½ komkommer
- 250 ml alcoholvrije gin
- 500 ml rose lemonade
- sap van 1 limoen
- ijsblokjes
Bereiding:
-
Maak lange, dunne linten van de komkommer. Schik deze als een soort roos in een ijsblokjesvorm en vul deze met water. Zet een paar uur in de vriezer tot het ijsblokjes zijn.
-
Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Giet de alcoholvrije gin erin.
-
Vul aan met de rose lemonade en het sap van de limoen. Roer voorzichtig en serveer.
Beeld: Getty