1. Café Jakarta
Café Jakarta, het restaurant dat zich bevindt in het duurzame 4-sterrenhotel Hotel Jakarta Amsterdam, op de locatie aan het IJ waarvandaan vroeger de schepen naar Jakarta vertrokken, is een plek waar twee werelden zich verenigen. Hier worden westerse ingrediënten gecombineerd met oosterse specerijen; deze smaakcombinaties worden geserveerd in bijzondere gerechten waarin je de connectie tussen West en Oost proeft. Bovendien geniet je hier van een tropischachtige omgeving én een mooi uitzicht over het IJ.

2. Brasserie Margaux
Brasserie Margaux is het zusje van Café Garçon en opent in november haar deuren in de Amsterdamse Beethovenstraat. Een elegante brasserie gevuld met antieke meubels, marmeren barbladen en een vintage wijnkelder met indrukwekkende en bijzondere wijnen. Het keukenteam zorgt voor een culinaire ervaring, waarbij de nadruk ligt op een warme, traditionele Franse lunch. Mede-eigenaar Dylan Ramses Sturm merkte dat de Amsterdamse eetcultuur de warme lunch met een goed glas wijn steeds meer begint te appreciëren.
3. Restaurant Sud
In een stijlvol monumentaal pand in Oisterwijk zit Restaurant Sud. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch of gezellig diner. De gerechten zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken en de chefs maken de gerechten met kwalitatief hoogstaande producten. Geniet van lekker eten in een informele sfeer met een goed glas wijn van de uitgebreide wijnkaart.

4. Brasserie Bramble
Bij het mediterrane Brasserie Bramble in Amsterdam geniet je van heerlijke pasta en risotto uit Italië, voortreffelijke zeevruchten uit de Griekse keuken, traditionele voorgerechten uit de Libanese en Turkse keuken, beroemde desserts uit de Franse keuken, salades en hoofdgerechten uit de Spaanse en Portugese keuken, en nog veel meer. Het is op-en-top genieten hier, alsof je je écht op mediterraans grondgebied bevindt.

5. H’earth
Blauwe tagliolini met amandel en citroen, rode-quinoa-sushi, ravioli met zwarte houtskool en cocktails van venkel of wasabi; al deze kleurrijke en creatieve gerechten vind je bij H’earth in Amsterdam. Dit restaurant maakt speelse interpretaties van wereldwijde tradities, en dat allemaal plantaardig. Het is een gezellige plek waar muziek, kunst en eten samenkomen. Daarom vind je er ook een audiobar, waar het handgemaakte Japanse geluidssysteem zorgt voor een aangename akoestische ervaring.

6. LIZZ
Chef Remco Kuijpers serveert bij LIZZ een vijfgangenmenu met Aziatische invloeden zonder al te veel poespas. Comfort dining op hoog niveau, dat sinds kort is beloond met een Michelinster. Je eet volledig biologisch tussen het groen in een prachtig overdekte binnentuin. Het restaurant is onderdeel van boetiekhotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, dus heb je geen zin meer om te reizen na een uitgebreid diner, dan kun je ook blijven slapen.

Beeld: Getty