Pittige Mexicaanse chocolademelk
Ingrediënten:
- 250 ml melk
- 25 gram pure chocolade, fijngehakt
- ½ theelepel kaneel
- mespuntje chilipoeder
- 1 el suiker
- snufje zeezout
- slagroom en kaneelstokje ter garnering
Bereiding:
1. Verwarm de melk en chocolade in een pan op middelhoog vuur.
2. Voeg kaneel, chilipoeder, suiker en zeezout toe. Roer goed totdat de chocolade volledig is gesmolten.
3. Schenk in mokken en garneer met slagroom en een kaneelstokje.
Glühwein met chai-specerijen
Ingrediënten:
- 500 ml soepele rode wijn
- ½ sinaasappel, in plakjes
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemompeulen, licht gekneusd
- 1 steranijs
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 125 g bruine suiker (of naar smaak)
- verse gember, in plakjes (optioneel)
Bereiding:
1. Giet de rode wijn in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sinaasappel, kruidnagels, kaneelstokjes, kardemompeulen, steranijs, vanillestokje en eventueel verse gember toe.
2. Roer voorzichtig en voeg bruine suiker toe naar smaak.
3. Laat het mengsel zachtjes sudderen, vermijd koken om de alcohol niet te laten verdampen.
4. Laat het ongeveer 20-30 minuten trekken. Zeef daarna de glühwein om de specerijen te verwijderen. Giet de glühwein in de mokken.
Warme appelcider
Ingrediënten:
- 250 ml ongezoete appelcider
- ½ sinaasappel, in plakjes
- 1 klein kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 25 gr bruine suiker
- slagroom en kaneelpoeder ter garnering
Bereiding:
1. Verwarm de appelcider met de sinaasappel, het kaneelstokje, de kruidnagels en bruine suiker in een pan.
2. Laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen op laag vuur.
3. Schenk in mokken en garneer met een toef slagroom en een snufje kaneelpoeder.
Pumpkin spice chai latte
Ingrediënten:
- 2 zakjes zwarte thee of 2 el losse zwarte thee
- 250 ml water
- 250 ml melk
- ½ tl pumpkin spice-mix (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember) + extra voor garnering
- ½ el bruine suiker (of naar smaak)
- mespuntje zwarte peper
- slagroom ter garnering
Bereiding:
1. Breng het water aan de kook en voeg de zwarte thee toe. Laat het trekken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm de melk in een aparte pan op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.
3. Voeg de pumpkin spice-mix, bruine suiker en een snufje zwarte peper toe aan de melk. Roer goed om alles te combineren.
4. Giet de zwarte thee in een grote mok en voeg het pompoenmengsel toe.
5. Garneer met een toef slagroom en een snufje extra pumpkin spice.
Golden milk
Ingrediënten:
- 250 ml amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
- ½ tl kurkumapoeder
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl gemberpoeder
- snufje zwarte peper
- ½ el honing of ahornsiroop (naar smaak)
- kaneelstokje ter garnering
Bereiding:
1. Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.
2. Voeg kurkumapoeder, kaneel, gemberpoeder, zwarte peper en honing (of ahornsiroop) toe.
3. Laat het geheel een paar minuten sudderen.
4. Giet de golden milk in mokken en garneer met een kaneelstokje.