Welke schoenen staan mooi bij stevige benen en kuiten? | Fashionchick.nl
← Terug

Welke schoenen staan mooi bij stevige benen en kuiten?

#1 Hoge laarzen. Vooral met wat stevigere kuiten kun je hoge laarzen heel goed hebben. Ga voor een model dat niet te strak valt. Denk aan laarzen als cowboylaarzen en afzaklaarzen - die staan jou meer dan fantastisch. Een hak eronder laat je benen in verhouding slanker lijken.

#2 Grove boots. Ieniemienie schoenen kunnen je benen en kuiten nog een beetje breder laten lijken. En dat is nou juist níet de bedoeling. Ga liever voor een grof model, zoals de welbekende 'chunky boots'. Je benen en kuiten lijken dan ineens wel twee maten kleiner te zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap, want ze zijn ook nog eens hartstikke on trend. 

#3 Plateauzolen. Je schiet ineens de lengte in met een paar plateauzolen onder je schoenen. Zo zijn ze eigenlijk voor iedere vrouw flatterend, maar al helemaal als je bent gezegend met stevige benen. Deze dikke zolen zie je vooral veel onder laarzen, sneakers en loafers.

Nog even een extra tip: zorg ervoor dat de schoen of laars in kwestie niet op het breedste deel van je benen of kuiten eindigt. De lijn waar je schoen of laars overgaat in je been noemen we een breeklijn en je ogen hebben de neiging automatisch naar die lijnen toegetrokken te worden. Ook maakt een horizontale lijn - wat een breeklijn in feite is - optisch breder en dat lijkt ons niet je bedoeling.