Goed nieuws: onder een spijkerrok kun je heel veel verschillende schoenen dragen. Maar, niet alle combinaties zullen even goed bij jou en je stijl passen. Bedenk je dus welke stijl bij je past en wat je uit wilt stralen en kies vervolgens de beste match. Met deze schoenen zit je sowieso goed:

#1 Sneakers
Als je voor een casual look gaat, dan zit je met een paar sneakers onder je spijkerrok altijd goed. Maar voor welke sneaker ga je dan? Aangezien de spijkerrok een echte klassieker is, passen klassieke, tijdloze sneakers hier goed bij. Denk aan All Stars, Stan Smiths, Superga of Veja. 

#2 Sandalen - eventueel met hak
In de zomer draag je je spijkerrok met een T-shirt en een paar simpele sandalen. Doe je graag mee aan de laatste trends dan kunnen dit grove, zogenaamde 'ugly', sandalen zijn. Is jouw stijl tijdlozer dan kies je een simpel paar met dunne bandjes. Wil je het rokje wat uitdagender maken? Dan kun je er ook goed een paar sandalen met hak onder kwijt. 

#3 Loafers
Een klassieke look zou kunnen bestaan uit een spijkerrok, een gestreepte trui of longsleeve en een paar zwarte loafers met gouden accenten - al dan niet van Gucci. Let erop dat de loafers niet te zwaar of winters aanvoelen onder je rokje, dat contrast kan net te veel zijn. 

#4 Enkellaarsjes of cowboy laarzen
Voor een stoere, casual look kun je ook goed enkellaarsjes onder je spijkerrok dragen. Een paar Dr. Martens doet het altijd goed maar ook cowboy laarzen werken lekker met het denim. Ook hierbij geldt: zorg ervoor dat de schoenen niet te winters aanvoelen. 

#5 Espadrilles
Voor een romantisch, zomers plaatje zijn espadrilles een goede keuze. Je kunt kiezen voor een frisse kleur als je het romantische, vrouwelijke wilt benadrukken, in het wit, beige of zwart zijn ze mooi als jouw stijl wat klassieker is. 

#6 Pumps
Wil je je benen extra lang laten lijken onder je spijkerrok? Ga dan voor een paar pumps - liefst met puntige neus - in een kleur die lijkt op je huidskleur. Je kunt spelen met contrasten door je look verder heel casual te houden - denk aan een basic T-shirt op je spijkerrok - maar het sexy gevoel omarmen kan ook voor een fijne outfit zorgen.