#1 Lichte tinten. Om voller te lijken dan je bent, kun je het beste voor kleding in lichte tinten gaan. Zwart kleedt al snel af, waardoor je slanker lijkt dan dat je bent. Omarm in de zomer pasteltinten als lila, pistache en babyblauw die je prachtig kunt combineren met wit. In de koudere maanden misstaan tinten als beige, lichtgrijs of zachtroze je zeker niet.

#2 Grove prints. Ook prints staan jou fantastisch. Ga het liefst voor een grove print met meer ruimte tussen de motieven. Je figuur krijgt hier echt een boost van. Heb je zin om uit te pakken? Hul je dan volledig in print. Deze zomer kun je stijlvol vertoeven in tie-dye of bloemenprint.

#3 Volumineuze kleding. Het sleutelwoord voor slanke vrouwen? Volume! Jij kan prima uitpakken met ruches, oversized kleding en baggy jeans: het staat je allemaal even mooi. Maar let op: overdrijf het niet. Té oversized kan er ook voor zorgen dat je nog kleiner bent, alsof je gekrompen bent in je kleding. Ga je voor een jurk met volume? Leg de nadruk op je taille met een tailleriem en je zult zien dat je er een prachtig zandloperfiguur voor terug krijgt.

#4 Horizontale strepen. We hebben de verticale streep al vaak getipt omdat je hierin langer en slanker oogt. Maar voor jou werkt deze averechts en kun je je juist beter op de horizontale streep storten. Deze maakt je namelijk optisch een beetje breder.

#5 Laagjes. Als je erg slank bent staan laagjes vaak ook erg mooi. Die geven je letterlijk wat meer volume én er ontstaan vaak meerdere breeklijnen - waar de ene stof of kleur overgaat in de andere - en die zorgen ervoor dat je breder lijkt dan je bent, net zoals met horizontale strepen het geval is.