Welke kleding maakt langer en slanker? | Fashionchick.nl
← Terug

Welke kleding maakt langer en slanker?

Om langer en slanker te lijken hoef je echt niet de hele dag op een blaadje sla te kauwen terwijl je rond strompelt op een paar hakken van 12 centimeter. Alsjeblieft niet. Je kunt met de juiste kleding je allermooiste zelf zijn. Stukken leuker, lijkt ons zo. 

#1 Van top tot teen in één kleur. Vaak zitten er in je outfit zogenaamde breeklijnen. Waar je top overgaat in je broek en je broek in je schoenen bijvoorbeeld. Deze lijnen hakken je optisch in stukken waardoor je kleiner lijkt. En als zo'n breeklijn ook nog eens op je breedste punt geplaatst is - bijvoorbeeld je heupen of bovenbenen - lijk je ook nog eens voller dan je in werkelijkheid bent. De oplossing? Van top tot teen in één kleur gekleed gaan. Of in kleuren die heel dicht bij elkaar liggen. Dág breeklijnen. 

#2 Een broek met hoge taille en wijde pijpen. En dan het liefst eentje die ook nog eens een stukje te lang is waardoor je er met gemak hakken van een aantal centimeter onder kunt verstoppen. Zo'n broek benadrukt je taille en laat je benen eindeloos lang lijken. 

#3 De verticale streep. Een horizontale streep is een verzameling breeklijnen en daar moet je dus zo ver mogelijk bij weg blijven. Maar een verticale streep? Die doet precies het tegenovergestelde en laat je dus langer én slanker lijken. 

#4 De A-lijn. Een A-lijn rok of jurk staat eigenlijk elke vrouw fantastisch. Dat komt omdat -ie aangesloten zit in je taille - waardoor deze benadrukt wordt en smaller lijkt - om daarna wijd uit te lopen. Hierdoor creëer je het zogenaamde zandloperfiguur. Wil je ook langer lijken, zorg er dan voor dat de rok of jurk niet te lang is, het liefst eindigt -ie boven je knieën.  

#5 De juiste schoen. Zelfs je schoenen kunnen je helpen om langer en slanker te lijken. Allereerst werkt een hak natuurlijk om er optisch een paar centimeter bij te smokkelen, maar dat snapt iedereen. De kleur van je schoen kan ook helpen: als deze namelijk dezelfde kleur heeft als je broek of benen dan voorkom je die gevreesde breeklijnen weer. Heeft je schoen dan ook nog een spitse neus? Dan ben je helemaal goed bezig.