Als je snel veel zweet, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Ten eerste kan het materiaal van je kleding bijdragen aan hoe veel - of nog liever: hoe weinig - je zweet. Ten tweede kan de kleur of print van je bovenstuk helpen verdoezelen dat je gezweet hebt.

Het juiste materiaal

#1 Katoen
Veel zomerkleding wordt gemaakt van katoen. Dat is niet zo gek, want katoen kan makkelijk gewassen worden en vangt ook nog eens geen hitte op. Hierdoor ‘ademt’ katoenen kleding. Een ander bijkomend voordeel is dat katoen vocht wegtrekt en je dus minder last van zweetplekken hebt.

#2 Linnen
Linnen is een echte zomerstof. Dat komt omdat dit van alle materialen misschien wel de meest koele is. Linnen laat lucht door en neemt heel goed vocht op.

#3 Merinowol
Merinowol heeft dunne vezels en voelt luchtig aan. Daarnaast absorbeert het zweet en is het vochtregulerend en vochtafvoerend. Ideaal dus als je snel zweet.

De perfecte kleur

#1 Donkere kleuren
Als je veel zweet, trek dan vooral geen grijs aan. Dit is dé kleur waar zweetplekken een podium krijgen. Maar ook andere lichte kleuren laten al snel zien dat het je te heet onder de voeten wordt. Hijs jezelf daarom liever in een donkere tint zoals zwart, donkerblauw, bordeaux, donkergroen en andere donkere kleuren.

#2 Prints
Je zweetplekken zullen minder opvallen in bovenstukken met print dan in effen shirts. Gelukkig heb je wat prints betreft behoorlijk wat te kiezen: van bloemen tot luipaard, van stip tot ruit.

Blijf je zweetplekken zien of wil je wél eens een lichtere top dragen? Probeer dan eens okselpads in je tops te dragen. Die nemen het vocht op en zorgen ervoor dat er geen natte plekken in je shirt verschijnen.