Welke fashionable merken zijn ook duurzaam? | Fashionchick.nl
← Terug

Welke fashionable merken zijn ook duurzaam?

Er is genoeg mooie, duurzame kleding te koop. Ook voor hen die niet van geitenwollen sokken houden. Op Fashionchick hebben we speciaal voor deze merken een duurzaam lookbook aangemaakt; hier vind je alle items van shops en merken die collecties maken op een milieuvriendelijke en sociaal-verantwoorde manier. We zetten onze favorieten voor je op een rij:

Filippa K
Het merk is sinds 2008 lid van de Fair Wear Foundation om zo de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden in de productieketen te kunnen waarborgen. Daarnaast werkt Filippa K veel met duurzaam materiaal; de voeringen in de jassen en blazers zijn van gerecycled polyester gemaakt en ook de ritsen, knopen en polyester garens zijn gemaakt van gerecycled materiaal. 

Armedangels
Armedangels werkt alleen met duurzame materialen zoals biologisch katoen, biologisch linnen, biologische wol, gerecycled polyester, Lenzing Modal® en Tencel®. Daarnaast is het merk voor 90% vegan; de leren patches op de jeans zijn vervangen voor papieren varianten en alle andere items die 100% vegan zijn hebben een PETA certificaat gekregen.

O My Bag
De tassen van O My Bag worden gemaakt van biologisch katoen en eco-friendly leer. Het verpakkingsmateriaal wordt ook gemaakt van gerecycled materiaal en sinds dit jaar werkt O My Bag met RePack; een service die je aanspoort tot recycling door je te belonen met 10% korting op je volgende aankoop als je de verpakking inlevert. 

Toms
Toms maakt zijn schoenen van duurzaam en veganistisch materiaal. Ze gebruiken natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester en de schoenendozen worden voor 80% gemaakt van gerecycled afval en bedrukt met mileuvriendelijke soja-inkt. En het beste van alles? Voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, geeft Toms een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood.

Veja
Met een paar sneakers van Veja aan je voeten ben je hartstikke duurzaam bezig. Er wordt op alle mogelijke manieren geprobeerd om geen Veja-vormige footprint achter te laten op de aarde. Zo zijn veel sneakers helemaal vegan en wordt bij de rest kritisch gekeken naar het leer: waar komt het vandaan en hoe wordt het gekleurd? Het maken van Veja sneakers is hierdoor stukken duurder dan andere merken maar de consument hoeft deze prijs niet te betalen. Door geen reclame te maken worden de kosten laag gehouden.