Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek? | Fashionchick.nl
← Terug

Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

#1 De blazer. Deze komt tegenwoordig in zoveel prachtige kleuren, prints en pasvormen dat 'ie allang niet meer saai is. Maar netjes? Dat is 'ie natuurlijk wel. Wil je extra power uitstralen? Ga dan voor een blazer met een paar schoudervullingen. Zo kom je zelfverzekerder over. Vermijd te felle kleuren als je voor een serieuze job solliciteert.

#2 Het pak. Je kan natuurlijk ook all out gaan door je blazer te combineren met een bijpassende pantalon. Dit kliknt overdreven netjes, maar door te kiezen voor een goede kleur, print of pasvorm is -ie dat heus niet. Ga bijvoorbeeld voor een oversized pak met een paar hakken. Tenzij je sollicitatiegesprek online plaatsvindt, dan kun je er natuurlijk ook prima een joggingsbroek onder aan.

#3 De blouse. Dit item is een favoriet - vooral in een leuke kleur of print voor de digitale sollicitatie. Draag hem op een leuke pantalon en je bent zeker van een geslaagde look voor jouw sollicitatie. Strijk hem goed en tuk hem in je broek, anders kan het snel armoedig worden.

#4 De pantalon. Een jeans is voor sommige bedrijven niet de beste optie, en daar mag je eigenlijk best wel blij mee zijn. Tegenwoordig zijn er zulke mooie pantalons te vinden die je een volwassen, serieuze uitstraling geven zónder stijfjes te ogen. Kies bijvoorbeeld voor een paperbag model, met smalle pijp die net boven de enkel eindigt. Succes verzekerd.

#5 De palazzobroek. Een showstopper. Als je van uitpakken houdt en als je sollicitatiegesprek in 'het echte leven' plaatsvindt, ga dan voor de palazzobroek die je combineert met een paar prachtige hoge hakken. Het maken van een goede eerste indruk is voor jou zo een makkie.