Wat is jullie tip om jezelf te blijven in je kledingstijl? | Fashionchick.nl
← Terug

Wat is jullie tip om jezelf te blijven in je kledingstijl?

Of je kledingstijl nu Klassiek is of juist On trend, binnen die ene stijl zijn er natuurlijk nog wel talloze gradaties te vinden. En jouw stijl is daarbij vaak ook een mengelmoes van verschillende stijlen. Dus hoe zorg je er nou voor dat je binnen ons advies uiteindelijk wel dat ene perfecte kledingstuk voor jou eruit vist?

#1 Stel jezelf voor op drie verschillende plekken, tijdens 3 verschillende gelegenheden. Voelt het logisch om dat item - of die verschillende items - te dragen? Of kun je eigenlijk maar één moment bedenken waarop je iets aan kunt? In het geval van je trouwjurk is dat laatste niet zo erg maar voor al je andere kledingstukken is het vaak een teken dat iets niet écht bij je past.

#2 Probeer in je hoofd vast minimaal 3 verschillende combinaties te maken met je nieuwe item en de dingen die al in je kast hangen. Lukt het niet om die twee samen te brengen? Dan is de kans groot dat het toch niet zo goed bij je past.

#3 Maak een moodboard op Pinterest, passend bij jouw stijl. Verzamel hier alles wat je mooi vindt en waarvan je denkt dat het iets toevoegt aan je stijl. Iedere keer als je twijfelt over een item of outfit, kijk je hoe het binnen je moodboard valt. Past het er precies tussen en heb je de 2 stappen hiervoor ook succesvol doorlopen? Dan is het echt wat voor jou. 

#4 Luister naar je onderbuikgevoel. Klinkt zweverig, is het heus niet. Vaak weet je diep van binnen namelijk best goed of iets bij je past. Wil je het item vooral omdat je een hippe collega er mee hebt gezien of wil je het omdat je denkt dat het iets toevoegt aan je garderobe? Wees kritisch en eerlijk naar jezelf. Daar heb je uiteindelijk het meest aan.