Q&A: Hoe kan je je ogen opmaken als je ouder wordt? | Fashionchick.nl
← Terug

Q&A: Hoe kan je je ogen opmaken als je ouder wordt?

#1 Gebruik een primer. Wil je je fijne lijntjes wat opvullen en je huid gladder laten lijken? De primer is je beste vriend. En naast je huid gladder maken, zorgt-ie er ook nog eens voor dat je make-up een stuk beter blijft zitten. Als dat geen gevalletje win-win is..

#2 Breng een bruin oogpotlood aan. Het zou kunnen dat je wonderbaarlijk goed bent met vloeibare eyeliner, dan zeggen we vooral: go for it. Is het wat minder je ding, maar wil je wel graag de uitdrukking die een eyeliner met zich meebrengt? Ga dan voor een oogpotlood in een bruine tint, aangezien dat net iets minder hard is dan zwart. 

#3 Ga voor neutrale oogschaduw. Je kunt natuurlijk voor felle kleuren gaan, maar op een ouder oog zijn neutrale tinten je grote vrienden. Zo worden je ogen op een natuurlijke en mooie manier benadrukt. Wil je toch glitter gebruiken? Breng het dan alleen op je ooglid aan, en zorg dat je je arcadeboog mat houdt.

#4 Skip vloeibare eyeliner. Bij oogleden waar de eerste rimpels zich laten zien is er niets onhandiger dan een vloeibare eyeliner. Het rimpelt namelijk nét zo hard mee, en daarom verdwijnt-ie al snel tussen de lijntjes. Ga liever voor een oogpotlood, zoals eerder genoemd bij nummer twee. 

#5 Ga voor crèmeproducten. De rijpe huid kan wel wat extra voeding gebruiken, en daarom doet-ie het vooral goed met goed gevulde make-up producten. Een oliebasis kan jij bijvoorbeeld prima hebben. Pas ook op met poeder, dat benadrukt je lijntjes.