#1 Zorg voor een goede basis. Ja, we starten gelijk met het belangrijkste onderdeel van alles: want de perfecte basis is het halve werk. Draag dus altijd een primer op je gezicht voor je de rest van je make-up aanbrengt. Geloof ons als we zeggen dat dit een enorm verschil maakt. 

#2 Draag longwear producten. We worden inmiddels dood gegooid met 'long stay' producten, en dus kunnen we er maar beter gebruik van maken. Want van 24 uur stralen worden wij vrouwen ontzettend vrolijk. 

#3 Mat, matter, matst. Een glowy look is natuurlijk prachtig, maar niet heel handig als je graag tot na zonsondergang van je creatie geniet. Poeder is namelijk je grote vriend. Vermijd cream make-up producten zo veel mogelijk, tenzij je huid anders te droog wordt.

#4 Fixeer je make-up. Zoals hiervoor gezegd is het afpoederen van je gezicht ontzettend belangrijk, maar daarnaast kun je je make-up extra lang laten zitten door een fixing spray te gebruiken. Kleine tip: Fix+ van Mac is bij ons al jaren een favoriet (no spon).

#5 Ga voor olievrij. Ga je voor vloeibaar? Let er dan op dat het product op waterbasis is en niet op oliebasis. Dit gaat gedurende de dag namelijk glijden, waardoor je je make-up al snel vaarwel kan zwaaien.

#6 Raak je gezicht niet aan. Hoe verleidelijk het ook is om even met je gezicht te leunen op je hand. Doe het niet! Je zorgt er niet alleen voor dat je make-up er sneller af gaat, het zorgt er ook voor dat je pukkeltjes krijgt door de bacteriën op je handen. Worden we niet vrolijk van.