Hoe weet je welke oogschaduwkleuren bij je passen? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe weet je welke oogschaduwkleuren bij je passen?

#1 Groene ogen. Ben jij in het bezit van een paar zeldzame groene kijkers? Dan kun je het beste gaan voor warme, (rood)bruin- en aardetinten. Ga bijvoorbeeld voor een oogschaduw palet met naturel, taupe, mokka of tinten met een gouden ondertoon. Wil je een keer wat meer uitpakken? Ga dan voor paarse oogschaduw.

#2 Bruine ogen. Mazzelkont! Met een paar bruine ogen kun je vrijwel alles hebben. Wil je je ogen écht laten knallen? Dan zijn paars, roze en groen de kleuren voor jou. Maar je kunt blauwtinten, grijs/metallic en naturel kleurige poeders ook goed hebben. Ook tinten in het verlengde van je oogkleur staan je prachtig: bruintinten, oranje- en roodtinten, goud en koper.

#3 Blauwe ogen. Bij jouw oogkleur draait alles om contrast. Felle koraal- of perziktinten, lila en paars staan jou prachtig. Maar ook aardetinten als koper, terracotta en bordeaux geven je kijkers heel veel extra. 

#4 Grijze ogen. Wil jij jouw grijze ogen accentueren? Als je voor donkere tinten gaat laat jij jouw ogen binnen een handomdraai spreken. Denk hierbij aan kleuren als donkerblauw, antraciet, donkerblauw, donkergroen en zwart. Ook kun je altijd beter voor glitters op je ooglid gaan dan mat om een doffe uitstraling te vermijden.