Hoe weet je welke kleur wenkbrauwpotlood bij je past? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe weet je welke kleur wenkbrauwpotlood bij je past?

#1 Blondines. Ben jij in het bezit van een blonde coupe? Dan snappen we dat je het spannend vindt om je wenkbrauwen donker aan te zetten. Toch kan het juist mooi staan bij je haar, als je maar niet meer dan drie tinten donkerder gaat dan de kleur van je wortels. Een grijze/assige ondertoon doet het beter met jouw haarkleur. 

#2 Brunettes. Ook als brunette kan het lastig zijn om de perfecte tint om je wenkbrauwen mee aan te zetten te vinden. Je bent al snel geneigd om voor dezelfde kleur te gaan als je haren, al is dit niet altijd de beste optie. Een iets lichtere wenkbrauw kan namelijk ook heel zacht staan in je gezicht. Draag jij veel make-up op je ogen? Dan is het ook mooier om je wenkbrauw iets steviger en donkerder aan te zetten. Ben je wat meer naturel? Hou die wenkbrauw dan ook wat natuurlijker. 

#3 Rood haar. Als je in het bezit bent van stralende rode lokken, is het verstandig om het in de warme bruintinten te zoeken. Let er alleen op dat je ze niet te donker maakt. Voor roodharigen geldt hetzelfde als voor blondines: ga nooit drie tinten donkerder dan de kleur van je wortels.

#4 Zwart haar. Heb je zwart haar? Dan ben je waarschijnlijk al snel geneigd om je wenkbrauwen ook zwart te maken. Doe dit vooral niet. Bruine wenkbrauwen maken je namelijk een stúk zachter in je gezicht.