Hoe voorkom je een rommelige kledingkast? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe voorkom je een rommelige kledingkast?

#1 Zorg dat je kast alleen gevuld is met kleding die je draagt. Ga dus regelmatig door je kast heen om items die je niet meer draagt weg te doen. Het geeft namelijk enorm veel rust als je kast gevuld is met kleding die je echt leuk vindt en waar je echt blij van wordt. Daarnaast creëert het een legere kast, met minder kans op een puinhoop.

#2 Leg de kleding die je het meest draagt bovenop stapels. Weet je al dat er bepaalde items zijn die je vaker pakt? Zorg dan dat ze bovenop de stapels liggen. Zo verklein je het risico dat je kast binnen een week weer ontploft is.

#3 Hang zo veel mogelijk kleding uit. Hoe meer kleding uithangt, hoe netter je kast uiteindelijk zal zijn. Zorg dus voor zo veel mogelijk hangruimte wanneer je een kast aanschaft. Een extra kledingrek kan ook de nodige rommel besparen.

#4 Gebruik manden voor je accessoires. Heb je een hoop accessoires die eigenlijk overal een beetje rondslingeren? Schaf dan passende manden aan voor in je kast. Zo kun je al je sjaaltjes, scrunchies en andere accessoires goed kwijt.

#5 Sorteer naar hartenlust. Ga bij jezelf na: waar kies ik mijn kleding het liefst op uit. Op kleur of op item? Zorg dat je je kast sorteert op een manier die voor jou goed werkt. Zo voorkom je ook outfitstress.

#6 Zorg dat je weet welke outfits leuk zijn. Het bespaart je een hoop stress en rommel wanneer je zonder moeite een outfit uit je kast kunt pakken. Een goed idee is om op een rustige zondag zoveel mogelijk outfits te creëren, zodat je weet wat al dan niet staat. Maak er foto's van en doe ze in een mapje op je telefoon, zo heb je altijd genoeg inspiratie.