#1 Welke items draag je wel, welke niet? De beste maatstaaf die er is: is kijken welke kledingstukken in je kast het meest gedragen worden. Hieraan kun je vaak al aflezen wat voor soort kleding bij je past. Zijn dit veel blouses, pantalons en blazers? Dan weet je eigenlijk al dat jouw stijl naar klassiek neigt. Kijk vooral ook welke kledingstukken veel blijven liggen, zo weet je ook wat je in de toekomst niet meer hoeft aan te schaffen. Natuurlijk is iedere stijl anders, maar je kunt wel de grote lijnen zien van jouw keuzes.

#2 Waar voel jij je op je best in? Denk terug aan de momenten waarin jij je op en top jezelf voelde in een outfit. Ga voor jezelf na: wat had je aan? Dit zijn kledingstukken die bij jou passen, want je voelde je er fijn in. Als je je op je best voelt op een paar sneakers en in een spijkerbroek met een basic jasje, dan is jouw stijl casual. Als jij je niet compleet voelt zonder een hip kledingstuk in je outfit, dan weet je dat jij hartstikke on trend bent.

#3 Neutraal of opvallend? Zoek naar een patroon in de kleuren en prints die je draagt, het zegt namelijk een hoop over jou en je stijl. Als je veel bloemenprints en zachte tinten in je kast hebt, weet je eigenlijk al dat jouw stijl naar romantisch neigt en je het hierin moet zoeken. Als je eigenlijk nooit prints draagt, kun je ze - als je gaat shoppen - ook beter links laten liggen. Het is dan gewoon niet jouw ding. 

#4 Maak een bord op Pinterest. Eén van de beste maatstaven is Pinterest. Pin alle outfits die jij mooi vindt en 1:1 zou willen dragen. Ga op zoek naar een patroon om jouw eigen stijl te ontdekken. Zie je vooral sportieve en casual outfits? Of juist veel hakken en jurken?