Hoe scheer je je bikinilijn zonder bultjes te krijgen? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe scheer je je bikinilijn zonder bultjes te krijgen?

#1 Gebruik een schoon en scherp mesje. Binnen no-time is je scheermesje bot en vies, en dat maakt het scheren van je bikinilijn alleen maar lastiger. Ook is het belangrijk dat je mesje meerdere mesjes achter elkaar heeft én met een stukje rubber tussen de mesjes. Dat vormt namelijk een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid.

#2 Knippen maar. Is het al een flinke tijd geleden sinds je lady parts zijn onthaard? Dan kun je het ook eerst even bijknippen. Zo kun je beter zien wat de richting van je haargroei is. Knip het tot ongeveer 1 cm lang.

#3 Even scrubben. Niks zo fijn als een gladde huid door het scrubben. Waarschijnlijk scrub jij je lichaam weleens, maar sla je de huid vanonder over. Je huid wordt er een stuk zachter door, wat het scheren makkelijker maakt. Even smeren met babyolie – want daar worden ook je haartjes zacht van – en scheren is een makkie.

#4 Scheer aan het einde van je douchebeurt. Van warm water gaan je poriën meer open staan en worden je haartjes zachter. Dit maakt het scheren een stuk makkelijker. Ga dus niet gelijk als je onder de douche staat aan de slag met je mesje.

#5 Ga met de haargroei mee. Scheer langzaam en rustig met de richting van de haargroei mee, dit is meestal naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen.

#6 Spoel je mesje uit. Spoel regelmatig met lauw water de haartjes uit je mesje, anders blijven ze hangen en schuren ze langs je huid. Dit kan een jeukende huid en rode bultjes veroorzaken.

#7 Gebruik altijd scheergel. Smeer het te scheren gebied in met scheergel. Dit zorgt ervoor dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Kies wel voor een ongeparfumeerde PH-neutrale gel. Zo krijg je geen irritaties.

#8 Zorg voor goede nazorg. Smeer na het scheren babycrème op het geschoren gebied. Dit is tegen luieruitslag en ongeparfumeerd en kan irritaties na het scheren helpen voorkomen. Talkpoeder of zinkzalf kan ook goed helpen.