#1 Let op de kwaliteit van je stof. Natuurlijk is het van te voren lastig in te schatten hoe lang een kledingstuk mooi blijft, maar vaak zijn volledig synthetische stoffen van mindere kwaliteit. Je zweet er sneller in, het wordt sneller statisch en trekt meer vuil aan. Het beste kun je voor natuurlijke stoffen gaan als katoen, wol, zijde, linnen of viscose. Door voor kwaliteit te kiezen zul je zien dat je outfit al snel een volwassenere uitstraling krijgt.

#2 Investeer in eyecatchers. Als je weinig te besteden hebt lijkt het lastiger om mooie kwaliteit items aan te schaffen, maar probeer dit toch zo veel mogelijk te doen. Goedkopere items gaan minder lang mee en zien er door de goedkopere uitstraling ook minder 'volwassen' uit. Bepaalde eyecatchers als leren enkellaarsjes, een tas of leren jas zijn dus echt de investering waard omdat je het dagelijks draagt.

#3 Wees kritisch. Tijd om je kledingkast eens flink onder de loep te nemen. Een hoop kleding mag er echt uit als je graag iets meer volwassenheid uitstraalt. Te korte shorts, crop tops, t-shirts met opdruk of heftige accessoires kun je beter verbannen uit je kledingkast. Tijd om meer de klassieke kant op te zoeken.

#4 Houd het simpel. Onderschat dit punt niet: een simpele outfit kan ontzettend krachtig zijn als je het op de juiste manier doet. Een overload aan accessoires of andere tierelantijnen geeft je look juist een minder volwassen uitstraling. Dit kun je dus beter vermijden. Kwalitatief mooie sieraden zijn key.

#5 Let op de pasvorm. Een slechte pasvorm zorgt ervoor dat zelfs de mooiste en duurste kledingstukken er goedkoop uit zien. Kleed je dus altijd naar je figuur en pas je garderobe daar goed op aan. Een echte vrouw kent haar sterke en zwakke punten als het op haar figuur aankomt, en weet die met de juiste kledingstukken te accentueren of juist te camoufleren. Benieuwd hoe jij je mooi kunt kleden naar jou figuur? Doe onze test en ontdek jouw bodytype.