Hoe kun je jezelf kleiner laten lijken? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je jezelf kleiner laten lijken?

Eerlijk is eerlijk: je een koppie kleiner maken kunnen we niet. En dat is ook helemaal niet nodig, je lengte is iets om trots op te zijn. Wat we wél voor je kunnen doen? Je met een aantal handige tips & trics en het juiste figuuradvies helpen om je mooiste punten te accentueren. Zo haal je als lange vrouw het beste uit jezelf:

#1 Waar de verticale streep de beste vriend is van vrouwen die graag iets langer willen lijken, kun jij je het beste hullen in een horizontale streep. Deze maakt je optisch iets breder en dus lijk je minder lijzig. 

#2 Houd de verhoudingen een beetje in de gaten. Als je lang bent kun je het beste ook lange kledingstukken dragen, anders lijkt het al snel alsof je uit je kleding gegroeid bent. 

#3 Verschillende lagen en kleuren hakken je lichaam optisch in kleinere delen waardoor je minder lang lijkt. Doen dus! 

#4 Ook als je lang bent, kun je gewoon hakken dragen. Kies voor een enkellaarsje in een andere kleur dan je broek of benen of een paar met een bandje om je enkels; dit maakt je benen net iets minder lang. 

#5 Zeker als je lang én dun bent kan hele strakke kleding je nóg langer en dunner laten lijken. Het resultaat? Je oogt al snel een beetje slungelig. Je hoeft je natuurlijk niet in enorme tenten te hijsen, maar kleding met een beetje volume, zoals een baggy jeans of een A-lijn rok, brengt je lichaam meer in balans. 

Meer tips? Bekijk dan vooral ook onderstaande video even: