Hoe kun je je huid egaler laten lijken zonder foundation? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je je huid egaler laten lijken zonder foundation?

#1 Een BB of CC-cream. Als je je huid graag egaler laat lijken zonder de plamuurlaag, kun je het beste voor één van deze twee crèmes gaan. Een BB-cream werkt hydraterend en heeft meer dekking dan een getinte moisturizer, en daarom is deze perfect om een gezonde glans te creëren. Ook de wat oudere huid heeft veel baat bij een BB-cream. Een CC-cream dekt nog meer, en is wat meer geschikt voor de vettere huid met puistjes en/of onzuiverheden. Deze is namelijk minder vet dan de BB-cream. 

#2 Een dekkende concealer. Wie kan er nog zonder? Concealer is een hartstikke fijn product om je oneffenheden te camoufleren, en zo kan je je dekkende foundation makkelijk laten voor wat het is. Zelf als je oneffenheden hebt, is je huid voor 90% de rest waarschijnlijk hartstikke mooi, en dan is het zonde om alles vol te plamuren. Een paar stippen concealer en je huid krijgt op een natuurlijke manier een boost.

#3 De juiste huidverzorging. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan wat make-up betreft, maar een egale huid begint natuurlijk bij je skincare. Bedenk altijd goed welk huidtype je hebt en wat je probleemzones zijn, en pas je verzorging daarop aan. Wees vooral lief voor je huid. Skip irriterende producten als grove scrubs en gezichtsreinigingsdoekjes. Let ook altijd op de ingrediënten, een kortere ingrediëntenlijst is vaak beter, omdat je dan beter weet wat je kunt verwachten van een product. Bestandsdelen als parabenen, uitdrogende alcoholsoorten (Ethanol, SD alcohol, Methanol, Denatured alcohol, Ethyl alcohol), petrolatum, parfum, Triclosan, Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS) kun je beter vermijden.