Hoe kun je je goed kleden met weinig bestedingsruimte? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je je goed kleden met weinig bestedingsruimte?

#1 Investeer in tijdloze basics. Iedere outfit bestaat uit simpele items die je ieder jaar weer opnieuw draagt. Van coltruien tot pantalons, van jeans tot blazers, van de leren jas tot de trenchcoat: je kunt beter investeren in tijdloze items. Zo blijven ze mooi en hoef je ze niet ieder jaar te vervangen. Geef daarnaast altijd minder geld uit aan trend-items die je later toch weer zat bent.

#2 Shop altijd tijdens de sale. De sale-periode is je grote vriend. Zorg dat je als eerste aan de poort staat wanneer de uitverkoop begint. Zo kun je je favoriete items voor een stuk minder scoren. Ook tegen het einde van de sale kun je je slag slaan, want dan gaat alles al helemaal voor een prikkie weg.

#3 Shop ook tweedehands. Vonden veel vrouwen het vroeger nog wat 'viezig', vintage kleding is hipper dan ooit. Even vol sprayen met witte azijn of een keer in de wasmachine en je kleding is zo goed als nieuw (zonder vintage geur). Onze tweedehands favorieten: leren jassen, trenchcoats, blouses, levi's-jeans en sweaters.

#4 Organiseer een kledingruil. Heb je kleding die je niet meer draagt? Organiseer dan een kledingruil met je vriendinnen. Zo ben je van je oude kleding af en heb je een aantal nieuwe items in je kast voor noppes.

#5 Zoek altijd naar kortingscodes online. Spreek met jezelf af dat je vanaf nu nooit meer een item online koopt zónder eerst op zoek te zijn gegaan naar een kortingscode. Negen van de tien shops hebben dit en het bespaart je tientallen euro's per jaar.