Hoe kun je je benen langer laten lijken, zonder hakken te dragen? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je je benen langer laten lijken, zonder hakken te dragen?

#1 Hoog in de taille
Met een broek of rok die je hoog in je taille draagt, verleng je je onderlichaam. Het resultaat is dat je benen in verhouding óók langer lijken, zo simpel is het. Kies voor een toffe A-lijn rok tot net over de knie of een mooie aangesnoerde broek. Accentueer je taille eventueel extra door een tailleriem aan je outfit toe te voegen.

#2 Monochroom
In een outfit in één kleur lijk je langer omdat er geen breeklijnen zijn die je lichaam 'opbreken'. Voor langere benen is het genoeg om dit trucje toe te passen op het onderste gedeelte van je look. Denk hierbij aan een zwarte jeans met dito schoeisel, een rok in dezelfde kleur als de panty en schoenen of een nude pump bij blote benen. 

#3 Palazzo meets platform
Combineer een wijd uitlopende broek met plateauschoenen en je plakt zo vijftien centimeter aan je benen. Een voorwaarde is wel dat je broek lang en wijd genoeg is, zodat hij over je platforms tot aan de grond valt. Want als je schoenen te zien zijn dan weet natuurlijk iedereen meteen dat je vals speelt. Dit advies geldt trouwens ook voor lange jurken. 

#4 De verticale streep
Een verticale streep laat alles langer lijken, zo ook je benen. Wil je het ultieme effect? Dan ga je voor een wijde, lange taillebroek mét verticale strepen die je combineert met plateauschoenen. Halló lange benen.