Hoe kun je extreme wallen camoufleren? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je extreme wallen camoufleren?

#1 Masseer het gebied onder de ogen. Je kunt hiervoor de ultra hippe jaderoller gebruiken, maar als je die niet hebt zijn je vingers ook prima. Werk van de binnenste ooghoeken naar buiten tot aan de bovenkant van je oren. Zo wordt al het overtollige vocht afgevoerd.

#2 Koel het gebied onder de ogen. Zorg dat je altijd twee theelepeltjes in de vriezer hebt liggen voor het geval dat. Laat ze wel heel even liggen nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald, zodat ze niet te koud zijn. Leg vervolgens het bolle gedeelte van de lepeltjes op je wallen en laat ze een paar minuten rusten. Je zult zien dat de zwelling onder je ogen als sneeuw voor de zon verdwijnt.

#3 Gebruik altijd een primer. Met een primer zorg je er én voor dat je concealer minder in de lijntjes trekt, én dat hij de hele dag perfect op z'n plek blijft zitten. Sla deze stap dus vooral niet over. Zorg wel dat je de primer in je huid dept en niet wrijft, gezien deze huid heel kwetsbaar is.

#4 Maak gebruik van kleurcorrectie. Als je kringen intens donkerblauw zijn, is dit een stap om zeker niet over te slaan. Een perziktint is perfect als je een lichte huid hebt, en een oranje corrector is meer geschikt voor de wat donkerdere huid. Je bent nu helemaal klaar voor de volgende stap.

#5 Je lifesaver: de juiste concealer. Als je een concealer aanschaft, is het altijd goed om te bedenken wat je precies wilt. Wil je een lichte en natuurlijke dekking, of wil je juist dat je concealer alles covert? Kijk ook goed naar de ondertoon van je huid. Ben je koel of juist warm? Pas je concealer hierop aan. Een lichtere concealer geeft je een frissere blik, maar houd twee tinten als een maximum aan om een onnatuurlijk effect te voorkomen. Heb jij een droge huid? Ga dan voor een crème concealer of stick concealer. Heb je een vette huid? Ga dan voor een vloeibare concealer of poeder concealer. Een vloeibare concealer op een droge huid benadrukt jouw droge huid alleen maar. 

#5 Poeder je concealer af. Ook als je een droge huid hebt is het goed om je concealer af te poederen, zodat-ie de hele dag goed op zijn plek blijft zitten en hij niet in de fijne lijntjes onder je ogen trekt. Bij een lichte- tot medium huidtint kun je het beste een translucent powder gebruiken, die zorgt daarnaast namelijk ook nog voor een highlight. Voor een donkere huid is een banana powder weer heel geschikt. Losse poeders breng je het makkelijkst aan met een kleine poederkwast of beautyblender. Voila! Van jouw wallen is niets meer te zien.