Hoe kun je dode haarpunten voorkomen? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je dode haarpunten voorkomen?

#1 Regelmatig een haarmasker gebruiken. Een haarmasker op z'n tijd houdt je haar door de extra voeding gezonder en zorgt ervoor dat het beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Eén keer in de week een masker voldoet om je haar te laten stralen. 

#2 Gebruik elastiekjes zonder ijzer. Die kleine ijzertjes op je haarelastiekjes zijn minder onschuldig dan ze lijken. Er kunnen namelijk haartjes aan blijven haken die vervolgens afbreken. En dat willen we natuurlijk niet.

#3 Wrijf je haar niet droog. Behandel je haar met liefde en zorg dat wanneer je net uit de douche komt, je je haar droogdept en niet wrijft. Je haar in een (speciale) handdoek wikkelen is ook een goed idee.

#4 Een geschikte shampoo en conditioner gebruiken. Je kunt gewoon een simpele shampoo voor iedere dag gebruiken, maar wanneer je haar gevoelig is voor gespleten punten is het van belang dat je een voedende shampoo en conditioner gebruikt zonder sulfaten en siliconen. Siliconen maken je haar zachter en laten het gezonder lijken, maar voeden je haar niet.

#5 Je haar niet te veel borstelen. Vooral wanneer je haar nat is, is borstelen killing (de Curly Girl Method daargelaten). Het kan je haar afbreken en beschadigen zonder dat je dit doorhebt. Borstel je haar daarom vooral niet wanneer je net uit de douche komt en zo min mogelijk wanneer het droog is. Wil je toch je natte haren borstelen? Gebruik dan een grove kam.

#6 Houd je hoofd koel. En dan bedoelen we letterlijk. Want een warme föhn, stijltang of krultang verandert jouw gezonde haar binnen no-time in een dode bos. Wanneer je toch een stylingtool gebruikt, zorg dan dat je haar altijd voorzien is van een flinke laag heat protection-spray.

#7 Knip je haar regelmatig. Het ligt misschien voor de hand, maar knippen is de beste remedie. Het verschilt per persoon hoe vaak je precies moet gaan, maar wanneer je merkt dat je punten droog beginnen te worden is het goed om er een klein stukje vanaf te laten knippen. 

#8 Verf je haar zo min mogelijk. Nóg slechter voor je haar dan warmtebronnen is verf. Of nog erger: blondeer. Het beste is dus om je natuurlijke haarkleur te houden, Olaplex te gebruiken tijdens het blonderen (vraag het je kapper) of een verf te gebruiken zonder ammoniak. En natuurlijk: maximale verzorging achteraf.