Hoe kun je combinatiestress tegengaan? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe kun je combinatiestress tegengaan?

#1 Kies één item dat je sowieso wilt dragen. Hoe je het jezelf echt makkelijk maakt? Kies in ieder geval een item uit je garderobe dat je aan wilt trekken. Bedenk in je hoofd wat er leuk bij staat of zoek inspiratie op Pinterest of Instagram. Zo krijg je de dosis inspiratie die je op dat moment nodig hebt.

#2 Zorg voor back-up outfits. Een middag vrij? Ga eens door je kast en kijk welke items goed bij elkaar passen voor iedere gelegenheid: van een avondje uit tot een werkdag. Maak er eventueel foto's van om de outfits te onthouden, zo heb je altijd iets achter de hand als je het echt even niet meer weet. 

#3 Bedenk voor je een item koopt of je 'm kunt combineren. Het zou namelijk zonde zijn als je een hoop toffe items hebt die apart heel leuk zijn, maar bij elkaar een rommeltje. 

#4 Zorg voor goede basics. Ooit gehoord van een capsule wardrobe? Vooral als je snel last heb van combinatiestress, is dit een héle goede optie. Je garderobe bestaat uit mooie, tijdloze en kwalitatief goede basics die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo hoef je er nooit te veel over na te denken, en zie je er toch altijd uit om door een ringetje te halen.