#1 Gebruik je mascara borsteltje. Geef je mascara een dubbele taak door je wimpers niet alleen zwart te maken, maar ze ook eens flink te krullen met het borsteltje. Doe dit met een zigzaggende beweging en wacht zo’n tien seconden terwijl je het uiteinde van de wimpers omkrult.

#2 Gebruik warme handen. Als je met licht vochtige handen een beetje druk zet op je wimpers, kan je ze makkelijk krullen. Gebruik je adem om je vingertoppen te verwarmen en duw de wimpers in een gekrulde vorm. Wacht tien seconden en herhaal deze handeling. Als je wilt kun je hierna nog mascara aanbrengen voor extra volume.

#3 Gebruik een lepel. Verwarm een lepel in een beker met warm water, druk vervolgens het gebolde gedeelte op je ooglid en duw hier zo’n tien seconden lang je wimpers omheen.

#4 Krullen na het aanbrengen van mascara. Nadat je mascara hebt aangebracht - en je wimpers nog nat zijn - kun je je wimpers eventjes in een gekrulde vorm vasthouden. Duw ze tegelijkertijd een heel klein beetje omhoog. Als je mascara opgedroogd is zullen je wimpers krullen.

#5 Gebruik een warme tandenborstel. Houd een tandenborstel onder warm water, maak hem een beetje droog met een handdoek en borstel je wimpers. Begin bij de aanhechting van je ooglid en maak een vloeiende beweging naar het uiteinde van je wimpers. Ook nu zorgt de warmte ervoor dat ze als vanzelf worden gekruld.