Zoals bij zoveel vraagstukken zit het 'm in dit geval in balans. Een outfit wordt ordinair als het te veel van het goede is. Denk aan én decolleté én kort én strak én veel sieraden én heftige prints. Hou je liever aan onderstaande tips, dan weet je zeker dat je de show als je meest stijlvolle zelf steelt.

#1 Ga je voor strak, ga dan niet te bloot. Als je je curves wilt laten zien gaat dat het beste in aangesloten kleding. Een strak jurkje bijvoorbeeld, of een strakke kokerrok. Je houdt het stijlvol door de boel wel een beetje aangekleed te houden. Een decolleté of een mini rok is niet nodig: je laat al je vrouwelijkheid al zien door de strakke kleding. Dit geldt overigens ook voor je armen: een lange mouw - of iets langere korte mouw - staat chiquer dan helemaal geen mouw.

#2 Let goed op het materiaal. Vooral bij aangesloten kleding is het belangrijk dat je niet voor een te dun materiaal gaat, de kans dat je hier je ondergoed doorheen ziet is vrij groot en dat komt je look niet ten goede. Ook glimmende stoffen kunnen ordinair ogen als ze aangesloten zitten. Ga daarom liever voor een iets dikkere, matte stof.

#3 Kies de juiste accessoires. Je wilt een look die je curves benadrukt, dan wil je niet dat de aandacht door andere zaken wordt afgeleid. Blijf daarom weg van opzichtige tassen, heftige sieraden of opvallende make-up. 

#4 Wie de schoen past, trekke hem aan. Met een goeie hak komen je billen éxtra mooi uit. Maar de verkeerde schoen kan je o-zo zorgvuldig uitgezochte jurkje toch nog ordinair laten ogen. Je kunt het beste kiezen voor een klassiek model pump: een naaldhak kan maar laat het plateau - of het lakleer - dan vooral achterwege. Een mooie suède pump of enkellaarsje staat een stuk stijlvoller.