Hoe draag je oversized kleding? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe draag je oversized kleding?

Oversized kleding kán hartstikke mooi zijn. Mits goed gedragen. Want de lijn tussen stijlvol en hobbezak is dun en voor je het weet bevind je je aan de verkeerde kant. Hoe je dat voorkomt? We helpen je graag uit de brand.

#1 Wijd van boven, strak van onderen. Of andersom. De makkelijkste manier om oversized items aan je look toe te voegen is door niet gelijk álles oversized te dragen. Maak een keuze. Heb je je oog laten vallen op een oversized blouse of trui? Combineer deze dan met een strakke broek. Draag je je broek liever wat groter? Met een strakke top behoud je je vorm.

#2 Zoek het contrast op. De meeste mensen zullen oversized kleding niet als sexy bestempelen. Maar dat kan het wel worden. Combineer ze met sexy items zoals een paar hoge hakken. Of laat je oversized blouse quasi nonchalant van je schouder zakken. Zorg dat je haar piekfijn zit en stift je lippen. 

#3 Behoud je vorm. Je kunt groter lijken dan je bent omdat je vrouwelijke vormen verdwijnen in al die wijde kledingstukken. Je kunt dit voorkomen door je taille te benadrukken door er een tailleriem omheen te dragen. Of een heuptasje. Of een blouse die je omknoopt. 

#4 Laat een beetje huid zien. Dat hoeft niet veel te zijn, een blote enkel of een klein beetje decolleté is al genoeg. Het breekt het vlak iets en haalt je vrouwelijke kant naar boven.