#1 Zorg dat de kleuren overeen komen. Rust creëren is de sleutel als het om print op print gaat. Je wil een onsamenhangend geheel namelijk liever voorkomen. Dit kun je onder andere doen door voor prints te gaan in dezelfde kleuren.

#2 Combineer drukke prints met rustige prints. Een kleinere print is over het algemeen wat rustiger, maar ook prints als de streep, ruit of panterprint zijn een goede basis voor de rest van je look. Twee hele drukke prints, bijvoorbeeld een bloemenprint, kan snel te veel van het goede worden.

#3 Draag er rustige accessoires bij. Je bent natuurlijk al all-out met je prints, dus de rest van je outfit kun je het beste wat rustiger houden. Ga dus voor schoenen, tassen of andere accessoires zonder gekkigheid om een goede balans in je outfit te bewaren.

#4 Ga voor neutrale kleuren. Als je van gewaagde kleding houdt, kun je prima voor felle tinten gaan. Maar het is wel een stuk lastiger om ze goed bij elkaar te combineren. Als in je look voor aardetinten gaat, ben je ook helemaal on trend zonder dat je het risico loopt de mist in te gaan met je outfit.

#5 Denk er niet te veel over na. Ben je na al deze tips een beetje door de war geraakt? Het is vaak ook een kwestie van durven en het gewoon doen. Wat heb je te verliezen? Juist, niets! En oefening baart kunst.