#1 Een winterse rok. Allereerst is het goed om na te denken over wélke rok je nou het beste kunt dragen als het kouder wordt. Denk hierbij aan het soort materiaal, de kleuren en de dikte van de rok. Rokken waar je direct een zomers gevoel van krijgt zijn waarschijnlijk niet zo geschikt, alleen al omdat het niet zo mooi is hier een panty onder te dragen. Een rokje dat gemaakt is van winters materiaal - denk aan leer, wol, tweed etc. - is een beter idee.

#2 De juiste panty. En dan het punt waar menig vrouw gelijk stress van krijgt: welke panty moet je bij het rokje dragen? Je wilt het niet koud hebben maar zo'n dikke, zwarte panty haalt soms het verfijnde van je look wel erg naar beneden. Met een 30 denier panty zit je voor het dagelijkse leven meestal goed. Wordt het écht koud, dan kun je nog naar 50 denier overstappen. Ga je al klappertanden bij het idee? Ga dan niet voor een dikkere panty maar voor hogere of warmere laarzen óf een langere rok. Heb je een feestje? Dan zijn dunnere exemplaren van 10 tot 20 denier een mooie optie.

#3 Stijlvolle schoenen. Panty, check! Dan is het nu tijd voor je schoenen. Sneakers kun je met een panty beter achterwege laten, dit is vaak geen hele stijlvolle combinatie. Ga liever voor een paar enkellaarsjes, met of zonder hak. Maar ook een paar overknee laarzen of knielaarzen kun je er prima onder kwijt en zijn ook nog eens extra warm.

#4 Een warme trui. Omdat je wat onderkant betreft vrij luchtig gekleed bent, kun je er mooi een warme trui op dragen ter compensatie. Met een oversized sweater zit je altijd goed, maar als je hier niet van houdt kun je ook voor een strakke coltrui gaan. Nog te koud? Draag er dan nog een wijde blazer of poncho op om je outfit af te maken.