Hoe blijft mijn gekrulde haar de hele avond zitten? | Fashionchick.nl
← Terug

Hoe blijft mijn gekrulde haar de hele avond zitten?

#1 Sla je conditioner een dagje over. Grote kans dat jouw haar wel heel snel uitzakt als je crèmespoeling gebruikt, want het zorgt er voor dat je haar een stuk zwaarder wordt. Kan je echt niet zonder? Ga dan voor een volume conditioner waar je maar een heel klein beetje van in de punten aanbrengt.

#2 Prep je handdoekdroge lokken met mousse. Dit geeft je haar extra stevigheid en maakt het wat stugger, waardoor alles wat je erna met je haar doet ineens een stuk beter blijft zitten. Gebruik één volle hand bij korter of dunner haar en twee handen vol bij langer of dikker haar.

#3 Gebruik altijd een hittebeschermende spray. De krultang is heet. Heel heet. En kan veel meer schade aanrichten dan je misschien denkt. Die spray is dus geen overbodige luxe, als je haar je wat waard is tenminste.

#4 Zorg voor de juiste temperatuur van de krultang. De temperatuur is vooral afhankelijk van de dikte van je haar, maar gemiddeld is 200 graden meer dan voldoende. Als je dun haar hebt, kun je 'm beter op 180 graden zetten. Breng de tang zo dicht mogelijk bij de aanzet, zodat je daar ook volume krijgt. Bespaar je uiterste punten door ze niet mee te krullen.

#5 Laat je gekrulde plukken eerst afkoelen. Heel belangrijk: want als je een nog hete krul loslaat zal hij veel minder krullen en dus ook veel sneller uitzakken. Hoe je dit doet? Zorg ervoor dat je de pluk na het krullen zo veel mogelijk in dezelfde positie houdt, en zet 'm dan vast met een kleine klem. Na twintig minuten kan je alle clipjes eruit halen.

#6 Borstel je krullen niet uit. Zo ben je ze namelijk heel snel kwijt. Hoe je ze dan wel iets losser maakt? Gebruik je vinger als een kam, en schud ze vervolgens een beetje los. Nog te veel gekruld? Het zal vanzelf iets zakken. Maar beter eerst iets 'too much', dan dat je ze daarna niet meer ziet.