Hebben jullie tips om je benen zomerproof te maken? | Fashionchick.nl
← Terug

Hebben jullie tips om je benen zomerproof te maken?

Benen die klaar zijn voor de zomer zijn haarvrij, zacht en het liefst niet spierwit. Met onderstaand stappenplan laat iedereen haar benen graag zien. Ja, jij ook. 

Stap 1: Scrubben. Dág dode huidcellen, hállo stralend zachte zomerbenen. Door je benen één keer in de week te scrubben, zorg je ervoor dat de huid zacht blijft. En dat het zomerse tintje dat je de komende weken op doet langer blijft zitten. Je kunt hier een potje scrub voor gebruiken maar je kunt ook eens een scrubhandschoen proberen. Niks van dat alles in huis? Koffieprut schijnt ook goed te werken. 

Stap 2: Smeren. Na het scrubben - en scheren - is het raadzaam om een vochtinbrengende bodylotion aan te brengen. Dit omdat je poriën dan nog open staan en je huid de crème dus beter absorbeert. Het resultaat? Benen zo zacht als zijde. Beloofd.

Stap 3: Zon in een potje. Als de zon niet naar jou toe komt, dat haal je hem gewoon naar jou toe. We weten inmiddels allemaal dat de zonnebank hartstikke slecht is voor je huid, dus daar blijf je ver vandaan. En voor een kleurtje is het ook helemaal niet nodig om in zo'n tosti-ijzer te duiken. Er zijn tegenwoordig fantastische zelfbruiners waar je streep- en vlekkeloos bruin van wordt. Smeren dus.

Stap 4: Shoppen. Heb je alle bovenstaande stappen met succes uitgevoerd? Dan is het tijd om aan het shoppen te slaan. Show 'em what you've got. In een knappe midi rok bijvoorbeeld. Mét goed stel hakken. Of wat dacht je van een mooie zomerjurk? Precies. Reden genoeg om je winkelmandje vol te gooien, dachten we zo.