Jaren '70

Seventies

De That 70’s Show, heerlijk! Als jij hier net zo fan van was als ik zul je vast een idee hebben van wat er in de jaren ‘70 gedragen werd. Flower power was in de jaren ’70 nog steeds overal aanwezig en ook minirokken werden veel gedragen. De kleding keus begon steeds meer door elkaar heen te lopen en iedereen had zo zijn eigen stijltje. 

Jump it

Een van de populairste kledingstukken van halverwege de jaren ‘70 was de jumpsuit. Deze waren over het algemeen voorzien van ‘bell-bottoms’ (vanaf de knie wijd uitvallende pijpen), en waren meestal mouwloos. Mijn kledingkast hangt ook vol met van die heerlijke pakjes. Never leave me please!

Sport and sexy

Ook sportieve kleding werd in deze periode bijzonder populair. Zo droegen met name jongere meiden steeds vaker sneakers, tennisrokken, hoofdbanden, trainingspakken en naveltruitjes. Ik betrap mezelf er altijd op dat ik tijdens films wegdroom bij deze outfits. Kan ik terug in de tijd?! 

What's your style?

Net als nu zijn er duizend verschillende stijlen. Wat is jouw favoriet?

Hippie - Als we aan de jaren '70 kleding denken, denken we bijna allemaal aan dat mooie bohemian-stijltje. Hoewel die trend eigenlijk zijn hoogtijdagen beleefde aan het einde van de jaren '60, groeide de hippie-stijl nog steeds. Denk aan maxi-jurken, wijd uitlopende broeken, hoofdbandjes, lange haren, paisley- en bloemenprints.  

Disco - Later in de jaren '70 werden disco en de daarbij behorende mode populair. Als je Saturday Night Fever wel eens gezien hebt, geeft dat je een goed idee van hoe mode er rond die tijd uitzag. Disco-kleding bestond uit wijd uitlopende broeken, veel glitter en glamour, lange jurken van soepele stoffen, veel ruches en gekke plateauzolen. Heerlijk!

PunkOndertussen ontwierp Vivienne Westwood samen met haar partner Malcolm McLaren de punklook. Punkers wilden met hun look shockeren. Ze droegen veel zwart, leer, schotse ruiten en bondage-kleding met spikes, gespen en veiligheidsspelden. Best creapy hé?