Jaren '70

Jaren '70 kleding

De grootste trends van de jaren '60 zetten zich voort in de seventies. Flower power was nog steeds overal aanwezig en ook minirokken werden nog veelvuldig gedragen. Stijlen begonnen steeds meer door elkaar heen te lopen. Als je de ene dag een minirok aanwilde, en de volgende dag een maxirok, dan kon dat. Je werd niet langer gedefinieerd door je subcultuur.

jaren '70 kleding

jaren '70 kleding: Hippie

Als we aan jaren '70 kleding denken, denken we bijna allemaal aan dat mooie bohemian-stijltje. Hoewel die trend eigenlijk zijn hoogtijdagen beleefde aan het einde van de jaren '60, groeide de hippie-stijl nog steeds aan het begin van de jaren '70. Denk aan maxi-jurken, wijduitlopende broeken, hoofdbandjes, lange haren, paisley- en bloemenprints. Hippies gingen zich verdiepen in Oosterse culturen en daarmee werden steeds meer exotische kledingstukken ontdekt die in het Westen nog nooit gezien waren. Kaftans, kimono's en allerlei andere kleding uit verre oorden werden erg geliefd bij hippies.

jaren '70 kleding: Disco

Later in de jaren '70 werden disco en de daarbij behorende mode populair. Als je Saturday Night Fever wel eens gezien hebt, geeft dat je een goed idee van hoe mode er rond die tijd uitzag. Disco-kleding bestond uit wijduitlopende broeken, veel glitter en glamour, lange jurken van soepele stoffen, veel ruches en gekke plateauzolen.

jaren '70 kleding: Punk

Ondertussen ontwierp Vivienne Westwood samen met haar partner Malcolm McLaren de punklook. Punk tegen alles wat als conventioneel gezien werd. Punk werd bekend door de Sex Pistols, die door McLaren en Westwood gestyled werden. Punkers wilden met hun look shockeren. Ze droegen veel zwart, leer, schotse ruiten en bondage-kleding met spikes, gespen en veiligheidsspelden.

jaren '70 mode

Keywords: Peace, love, punk, hippie, disco skaten.
Musthaves: Plateauschoenen, hotpants, flared pants, glitter, leren jasjes en ripped jeans.