menu

Vraag me waar Corsica ligt en ik kijk je waarschijnlijk glazig aan. Maar de trends van aankomend seizoen? Die kan ik rustig opdreunen. En ik weet ook hoe je je heupen smaller kunt laten lijken - en daar hoeft geen blaadje sla of sportschool aan te pas te komen.  

Hi! Ik ben Kristel, hoofdredacteur van dit prachtige modeplatform, moeder van Nora en al 34 jaar bezig met het samenstellen van een indrukwekkende schoenencollectie. Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als on trend, casual en feminine. Dat klinkt als een tegenstrijdige combinatie maar net als zeezout en karamel gaan deze drie stijlen verrassend goed samen. 

Net als zeezout en karamel gaan de stijlen on trend, casual en feminine verrassend goed samen.

Zo ben ik gek op vrouwelijke kleuren en prints en ben ik niet vies van een ruffle, pofmouw of zwierige maxi dress. Die combineer ik dan niet met hakken - sinds ik moeder ben heb ik dat echt een beetje opgegeven - maar ren ik liever door de speeltuin op een paar sneakers of mijn Dr. Martens. De trends volg ik op de voet en elk seizoen vul ik mijn veel te volle kast - oeps - aan met mijn favoriete nieuwe trends. 

Mijn garderobe

Ook al weet ik inmiddels vrij goed wat mijn stijl is, binnen die kaders kan ik behoorlijk van links naar rechts schieten. Zo kan ik me de ene dag vooral richten op mijn feminine stijl - wat zich meestal uit in jurken, haaraccessoires en veel kleur - terwijl ik de dag erna zo casual mogelijk de deur uit ga. Toch zie ik altijd de 3 stijlen die het best mij me passen terug. Een jurk combineer ik met sneakers, een hoodie met een leren rok. Een basic outfit maak ik minder basic door te kiezen voor een opvallend accessoire - ik ben gék op hoeden - en op een jeans draag ik graag een mooie, vrouwelijke blouse. Al mixend en matchend ga ik door het leven. En dat bevalt me prima.

Van psycholoog tot stylist

Ook al ben ik al mijn hele leven in de ban van mode, ik besloot na mijn middelbare school toch dat ik psycholoog wilde worden. Vijf jaar en een master Klinische psychologie verder twijfelde ik toch over deze keuze. De mode lonkte. Met mijn diploma vers op zak besloot ik de overstap te maken. Ik volgde de opleiding modestyling aan Artemis Stylingacademie en studeerde twee jaar later af. Daar stond ik: twee diploma's in mijn hand maar geen werkervaring. 

Chanel. Gucci. Louis Vuitton. Céline.

Gelukkig kwam daar snel verandering in toen ik stage mocht lopen bij een moderedactie. Hier kwam ik in aanraking met de groten der aarde. Chanel. Gucci. Louis Vuitton. Céline. Na mijn stage solliciteerde ik me suf - ik was niet de enige die een baan in de mode zocht - en kon uiteindelijk aan de slag als stylist. Ik kleedde heel wat BN'ers, verzorgde de styling van shoots en acts en leerde in korte tijd alles over hoe je met kleding het beste in iemand naar boven kan halen. Aangezien ik ook nogal graag schrijf bewoog ik me langzaam van het echte leven naar het beeldscherm; een plek waar ik mensen nog steeds kledingadvies kan geven, maar dan heel veel tegelijk. Inmiddels doe ik dit alweer ruim 4 jaar voor het grootste modeplatform van Nederland en hoop ik jullie nog heel lang en heel vaak wegwijs te maken in de wondere wereld van de mode. 

Van inspiratie tot outfits

Inspiratie haal ik uit alle hoeken en gaten. Van Instagram tot Pinterest, van de straat of door een rondje langs mijn favoriete winkels te maken. Op Instagram volg ik een hele bups vrouwen die mij stuk voor stuk inspireren en met wie ik best eens een dagje (of een jaar) zou willen ruilen van kledingkast. Zo hou ik ontzettend van de Scandinavian meets Parisian chic looks van @anoukyve, ben ik soms best een beetje jaloers op het gemak waarmee @yara_michels kleuren en prints weet te combineren en vind ik de klassieke vertaling van trends van @marlienbesselink bewonderenswaardig. Maar inspiratie gaat verder dan de inhoud van een kledingkast. Ik word enorm blij van de bodypositivity van @mikzazon en vind de fotofails van @rianne.meijer verfrissend. 

Benieuwd hoe mijn leven er aan toe gaat of in welke outfits ik het liefst de deur uitstap? Volg me vooral op Instagram

Lees meer van Kristel

 • Dit zijn dé 5 mooiste herfst/winter schoenentrends

  Lees ook

  Dit zijn dé 5 mooiste herfst/winter schoenentrends

  Fashion

 • Zo laat je je sieraden weer glimmen

  Lees ook

  Zo laat je je sieraden weer glimmen

  Fashion

 • Door deze kledingfouten lijk je ouder

  Lees ook

  Door deze kledingfouten lijk je ouder

  Fashion