Life

Zo voorkom je dat je gaat huilen

FC Girls, 23 maart 2018

Zo voorkom je dat je gaat huilen

Laten we allereerst even vooropstellen dat er helemaal niks mis mee is om soms even te huilen. Sterker nog, het kan soms ontzettend fijn zijn. Toch is het niet altijd gepast of wil je gewoon liever even niet huilen. Denk aan huilen in het openbaar. Als je emotioneel bent kan je er soms helemaal niks aan doen. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Wil jij je verdriet soms kunnen verbergen? Zo voorkom je dat je gaat huilen.

#1. Blijf bij de facts

Tja, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Of je nu verdrietig bent om een stomme boy of om je zieke huisdier, probeer te blijven denken dat het jammer kan zijn, maar je er uiteindelijk niks aan kan doen. Door er de hele tijd niet zo diep over na te denken ga je het sneller accepteren. Natuurlijk kan je nog steeds verdrietig zijn, maar nu kan je er rustig thuis over nadenken en hoef je niet bang te zijn dat iedereen je ziet huilen. Dat is ook weleens lekker toch. ;-)

#2. Ga op zoek naar afleiding

Gelukkig heb je altijd je best friends waar je mee kan praten, huilen én je kunnen afleiden. Geef daarom aan bij je BFF’s dat je vandaag even niet te veel over gevoelige onderwerpen wilt praten. Natuurlijk denken ze graag met je mee en wordt dit gewoon een gezellig dagje met veel lachen, gieren en brullen.

#3. Trucje: denk aan iets dat je al een tijdje kwijt bent

Sta je op het punt om in tranen uit te barsten en geeft je vriendin die extra knuffel waardoor je alleen nog maar verdrietiger wordt? Probeer eens te zoeken in je hoofd naar dat ene kettinkje, kledingstuk of petje dat je kwijt bent. Het klinkt misschien een beetje raar, maar door onbewust afleiding te zoeken in je hoofd denk je minder over het gevoelige onderwerp. Probeer het eens, misschien helpt het wel heel goed!

#4. Luister naar feelgood songs

De sadsong playlist kan je het beste maar keihard opzetten wanneer je alleen in je slaapkamer bent, (dit helpt je verdriet een beetje een plek te geven!) In het openbaar is het veel lekkerder om wat feelgood songs te luisteren. Je zal merken dat je een stuk minder verdrietig wordt en vrolijk wordt door alle happy songs.

#5. Let it go

Girl, laat je tranen lekker gaan. Er is niks mis mee om te gaan huilen en ook niet in het openbaar. Het kan misschien een beetje awkward zijn, maar who cares? Er zit altijd een belangrijke reden achter en als je je tranen niet kan ophouden maakt dat helemaal niets uit!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer