Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Zó richt je een kleine kamer in

FC Girls, 15 juli 2017

Als je een kleine kamer hebt, ken je de struggles wel. Het maakt niet uit wát je doet, het lijkt alsof je nooit genoeg ruimte hebt. Yep, een kleine kamer is best lastig om leuk in te richten, maar het is niet onmogelijk! Hier heb je een paar handige tips.


Spiegels en licht

Spiegels zijn het perfecte item om een kleine kamer groter te laten lijken! Zorg ervoor dat de spiegel lich weerkaatst voor het beste effect. Hoe groter de spiegel, hoe beter. Ook handig voor de flawless selfies! Ook kun je lampen op tactische plekken plaatsen. Licht laat je kamer namelijk ook groter lijken! 


Kleuren

In een kleine kamer is het heel belangrijk dat je lichte kleuren gebruikt. Deze weerkaatsen het licht, waardoor je kamer er groter uitziet. Probeer veel avn dezelfde kleuren te gebruiken. Als je meubels dezelfde kleur zijn als je muur, vallen ze een beetje weg en lijkt het alsof je meer ruimte hebt. Ook door een lamp op je muur te schijnen, zorg je ervoor dat je kamer er een stuk groter uitziet. 


Multifunctionele meubels

Een bed dat ook kan dienen als een bank en een tafeltje waar je je spullen in kwijt kunt? Yes please! In een kleine kamer moet je natuurlijk ook wel praktisch zijn. Heb je een hoog plafond? Kies dan voor een hoogslaper waar je een kledingkast of bureau onder kwijt kunt. Zo heb je weer meer ruimte voor andere meubels. 


Opbergen

Als je een kleine kamer hebt, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk ruimte op de vloer vrij houdt. Planken aan de muur dus! Kistjes of mandjes stapelen is ook een leuke optie. Het ziet er cute uit en neemt bijna geen ruimte in beslag. Je kunt mandjes ook nog onder je bed zetten. Superhandig! 

Tips 

#1. Maak je meubels op maat.

Zo weet je zeker dat je bureau niet teveel ruimte inneemt, terwijl je maar de helft gebruikt. En zo heb je ook meteen unieke meubels, hoe leuk?! 


#2. Kies een kledingkast met schuifdeuren.

Zo hoef je geen rekening te houden met extra ruimte voor je kastdeuren. 


#3. Houd de vloer vrij.

Hoe rommeliger de vloer, hoe kleiner het lijkt. 


#4. Denk buiten je vier muren om.

Je hoeft echt niet alles tegen de muren aan te zetten. Plaats je kast bijvoorbeeld aan je voeteneind, zo heb je meteen een knusse afscheiding zonder al te veel ruimte in te moeten leveren. 


#5. Meubels op wieltjes zijn de ideale oplossing voor een kleine kamer.

Zo schuif je je meubels makkelijk aan de kant. Zorg er wel voor dat er ook een rem op de wieltjes zit!


Lees ook: zo weet je dat je verslaafd bent aan je mobiel

Beeld: Unsplash

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer