Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Zo overleef je de zomer met hooikoorts

FC Girls, 19 mei 2018

Zo overleef je de zomer met hooikoorts

hooikoorts

Rode ogen en een verstopte neus; yep, jij hebt duidelijk last van hooikoorts. Die vervelende pollen kunnen je hele dag verpesten. Gelukkig hebben wij een paar hacks voor je, zodat je de zomer ondanks je hooikoorts kan overleven.


#1. Stap vaker onder de douche
Als je heel veel last hebt van hooikoorts, kan het helpen om elke ochtend én avond te douchen. Zo zorg je er namelijk voor dat alle pollen die zich stiekem hebben vastgezet op jouw huid, in het doucheputje verdwijnen.


#2. Maak je kamer vaker schoon
Nee, dit is geen trucje om ervoor te zorgen dat je vaker poetst. Pollen komen jammer genoeg niet alleen buiten voor, maar ook binnen. Zorg er daarom voor dat je je kamer goed schoonhoudt als je last hebt van hooikoorts. Dat zal al veel schelen!

#3. Smeer je neus in met Vaseline

Smeer Vaseline onder je neus en op je neusvleugels, zodat pollen geen schijn van kans maken. Op die manier kunnen ze het membraan niet raken en laat de membraan nu juist zorgen voor die vervelende snotaanvallen.


#4. Draag zo vaak mogelijk een zonnebril
Met een zonnebril zie je er niet alleen instant glamoureus uit, hij werkt ook als een schild tussen de pollen en jouw ogen. Het is ook gewoon een goeie smoes om die zonnebril te rocken wanneer de zon niet schijnt.


#5. Eet lekker pittig
Pittig eten helpt je verstopte neus weer open te krijgen. Als je dit eten ook lekker vindt is het dus een win-winsituatie!


#6. Doe rustig aan met parfum
Spuit jezelf niet elke ochtend helemaal onder met parfum als je last hebt van hooikoorts. Sterk geparfumeerde producten kunnen namelijk een hooikoortsaanval triggeren. En dat wil je natuurlijk niet.


#7. Eet elke dag honing
Sommige mensen eten elke dag honing. Omdat honing van zichzelf al pollen bevat, maakt die je minder gevoelig aan de pollen in de lucht. Al had je deze tip misschien iets eerder moeten uitvoeren, want het duurt even voor die effect heeft. Ach, dan weet je het voor volgend jaar.


#8. IJsjes, ijsjes, ijsjes!
Zijn je neus en keel helemaal geïrriteerd door al het niezen, hoesten en proesten? Eet dan zo veel ijsjes als je wil, want dat zorgt voor verzachting.


#9. Hands off!
Probeer zo veel mogelijk van je ogen af te blijven. Als je in je ogen wrijft, komen er namelijk alleen nog maar meer pollen in je ogen terecht, aangezien ze ook op je handen zitten. Als je last hebt van je ogen, kan je beter een nat washandje of oogdruppels speciaal voor geïrriteerde ogen gebruiken.


#10. Zorg dat je niet te veel stress hebt
Uit onderzoek blijkt namelijk dat hooikoortssymptomen twee keer zo erg worden als je last hebt van stress. Calm down, dus!


#11. Adem lavendelolie diep in
Smeer een beetje lavendelolie tussen je handen en adem die diep in. De symptomen van hooikoorts zullen daardoor afnemen én je zal veel meer ontspannen. Double score.


#12. Kiss all day, everyday
Woohoo! Hopelijk heb je een vriendje of crush in de buurt die je kan helpen de hooikoorts te bestrijden, want het is zo dat als je een halfuur zoent, je veel beter tegen pollen kan, OMG!


#13. Tea time
Kamillethee moet jouw bff worden tijdens de lente. Kamille is namelijk een antioxidant en helpt tegen de ontsteking in je luchtwegen. Een musthave!

Lees ook: 6 verklaringen voor jouw slechte keuzes

Beeld: Unsplash

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer