Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Love

Zo maak je het uit zonder hem te kwetsen

FC Girls, 30 oktober 2017

Het is nooit leuk om het uit te moeten maken. Je weet dat je iemand pijn gaat doen en zelf doet het jou ook veel pijn, maar verder gaan met de relatie is gewoon geen optie meer. Je wacht er misschien al maanden mee en je ziet er erg tegen op. Om het allemaal nét iets makkelijker te maken, hebben wij een aantal tips verzameld zodat je het uit kunt maken zonder je lover al te veel te kwetsen.

#1. Wees duidelijk 
Guys willen duidelijkheid en geen vage uitspraken. Het is fijner voor hem als hij precies weet waar hij aan toe is. Je moet dus direct zijn en hem gewoon durven te vertellen dat het beter is als jullie het uitmaken. We know, wij girls zijn nogal goed in vaag praten en precies het tegenovergestelde zeggen van wat we bedoelen, maar dat zal hem alleen maar extra pijn en twijfels bezorgen.

#2. Beschuldig hem niet 
Het is al vervelend genoeg voor hem wanneer hij nog steeds van je houdt terwijl jij het uitmaakt. Ga hem dus zeker niet de schuld geven van jullie stukgelopen relatie, dat zal hem alleen maar onzeker maken. Pak het aan als een volwassen vrouw en neem zelf de verantwoordelijkheid. Vind je hem niet meer leuk omdat je gevoelens voor hem zijn verdwenen? Be honest en durf hem dat gewoon te vertellen!

#3. Maak het thuis uit 
Het is fijner om het uit te maken in een rustige en vertrouwde omgeving. Dat kan bij jou thuis zijn of bij hem thuis. Zo kunnen jullie er even rustig voor gaan zitten en eventuele vragen met elkaar bespreken. Natuurlijk is het pijnlijk om te doen en ben je er het liefst zo snel mogelijk vanaf, maar door er de tijd voor te nemen zul je hem minder pijn doen. Op die manier blijft hij namelijk niet achter met vragen en gemengde gevoelens.

#4. Laat hem ook praten 
Natuurlijk wil jij je zegje doen, maar laat hem zijn gevoelens ook uiten. Misschien wordt hij emotioneel of begrijpt hij juist compleet wat je bedoelt. Geef hem ook de kans om zijn kant van het verhaal te vertellen zodat hij niet met opgekropte gevoelens achterblijft.

#5. Luister naar je eigen gevoel 
Merk je dat je tijdens jullie gesprek toch nog wat gevoelens voor hem hebt? Luister dan naar je eigen gevoel! Misschien twijfel je gewoon heel erg en ben je niet zeker van je zaak. Vertel hem dan eerlijk dat je twijfelt en ga hem niet onnodig kwetsen door het eerst uit te maken en hem vervolgens weer terug te nemen. 

Lees ook: 5 signs dat jij hem minder leuk vindt

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer