Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

Odette: “Zo maak ik zelf super easy een ripped shortje”

FC Girls, 12 juli 2018

Heb je nog een oude en lange broek liggen en heb je gewoon echt een shortje nodig? Zo maak je hem snel en gemakkelijk zelf! Zonder veel tools. 


Wat heb je nodig?

#1. Een oude lange broek, of scoor een jeans bij de kringloop!

#2. Een meetlint

#3. Pincet

#4 Een schaar

#5. Eventueel schuurpapier of een nagelvijl Start met het afmeten, hoe lang wil je het broekje? Meet even bij jezelf hoe lang hij ongeveer moet worden en maak dan een vouw in de broek. Voordat je begint te knippen, reken een paar centimeter extra voor als je de randjes om gaat vouwen. Denk ongeveer aan 6 tot 8 centimeter.


Leg de broekspijpen op elkaar wanneer je gaat knippen, zo voorkom je dat ze heel ongelijk worden. Probeer de broek ook strak te trekken als je knipt, dat maakt het makkelijker. Als je toevallig een stofschaar in huis hebt zou ik dat gebruiken, gebruik anders een gewone schaar.


Maak nu de keuze of je de randjes om gaat vouwen of dat je rafelende randjes wil, dat kost wel iets meer tijd. Als je rafelende randjes wil, een beetje de ‘ripped’ look dus; dan ga je aan de gang met schuurpapier en een pincet. Schuur of vijl de randjes zodat ze wat ruwer en slordiger worden. Met je pincet kan je vervolgens de kleine touwtjes eruit trekken zodat ze los gaan hangen.


Als je nog een extra gat er in wilt, knip ze dan horizontaal. Ook hierbij kan je weer aan de gang gaan met je nagelvijl of het schuurpapier. Je kunt ook schuren tot dat er een destroyed plek in komt, dat wordt vervolgens een gat. Als je met je pincet verder gaat kan je nu aan de zijkanten de elastiekjes eruit trekken, zo krijg je dat effect dat het gat niet helemaal open is en ziet het er wat slodderig uit (op een positieve manier).


En klaar! Ik heb de randjes omgevouwen omdat ik dat toch het leukst vind staan bij dit broekje. Hoe makkelijk was dat? Het zijn een aantal stappen die je moet doen maar vervolgens heb je een tof en ook uniek shortje!

Make your own

€24.53

 

huishoudschaar blauw 19 cm adile 4088-19cm

0
Ga naar bol.com
€23.49

Tweezerman

G.E.A.R. Splinter pincet

1
Ga naar Wehkamp
€3.50

Cnd™ Vinylux™

CND™ Kanga Vijl

0
Ga naar bol.com

NIET BESCHIKBAAR

Buffalo

Jeans

29
Ga naar ABOUT YOU

NIET BESCHIKBAAR

America Today

Dames Denim Short Lacey Denim Blauw

21
Ga naar America Today

NIET BESCHIKBAAR

Warehouse

High rise shorts met streepdessin en strikceintuur

0
Ga naar de Bijenkorf

NIET BESCHIKBAAR

Stradivarius

Mom fit short Jeans

1
Ga naar Stradivarius

NIET BESCHIKBAAR

Mango

Geborduurde skinny jeans

0
Ga naar Mango

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer