Beauty

Zo krijg je lichter haar op een natuurlijke manier

FC Girls, 19 juni 2017

Zo krijg je lichter haar op een natuurlijke manier

Ken je het trucje met de citroen al? Je knijpt er een uit in je haar en gaat in de zon liggen voor natuurlijke highlights. Klinkt heel easy, maar werkt dit wel? En is het wel goed voor je haar? Teen Vogue vroeg het aan enkele kenners, en zó krijg jij lichter haar op een natuurlijke, gezonde manier.

 natuurlijk lichter haar

De colorist van Redken, Rachel Bodt, heeft direct al slecht nieuws voor some of us. Volgens Rachel worden je lokken alleen lichter op een natuurlijke manier als je licht en fijn haar hebt. “Bij donker haar zijn de ondertonen rood en oranje, en deze kleuren komen dan naar boven wanneer je lichter haar probeert te krijgen door de zon”, vertelt ze.

Maar no worries, er is nog hoop als je donker haar hebt! Voor een natuurlijke, zomerse look kun je je lokken het beste wassen met een zuiverende shampoo. Deze shampoo verwijdert mineralen (en dus resten van haarverzorgingsproducten) en maakt je haar lichter en luchtiger. Heb je je haar afgelopen winter heel donker laten verven? Zuiverende shampoo kan hier ook bij helpen, omdat het haarverf sneller afbreekt. Gebruik dus geen zuiverende shampoo als je tevreden bent met je geverfde haar!

Mix it up

Van citroensap wordt je haar lichter, maar het is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je haar. Het zuur kan je haar namelijk verbranden, en dat is een echte no go! Aura Friedman, colorist van de celebs, geeft de volgende tip: “Meng een beetje citroensap in je conditioner of in wat kokosolie (dit gebruik je dan als haarmasker). Zo heb je ook de hydraterende en herstellende effecten.”

Ook Bodt raadt twee mengeseltjes aan. Het eerste is er eentje met appelciderazijn (ook wel appelazijn genoemd). Je mixt een deel appelazijn met zes delen water en laat dit mengsel een halfuurtje in je haar zitten. Dit kun je ook doen met vitamine C-tabletten (ja, echt waar!), maar dan spray je het in je haar. Je plet de tabletten en mixt ze met water en sprayt het op je haar. Uitspoelen is niet nodig!

Geverfd haar

Heb je geverfd haar maar wil je het toch nog iets lichter met behulp van de zon? Meng wat zout en water en spray dit in je haar. Dit opent je haarschubben, zodat de zon er makkelijker bij kan. De zon kan er wel voor zorgen dat je haar valer wordt. Als je je haar pas geverfd hebt en de kleur wilt beschermen, kun je het wassen met een shampoo die bescherming biedt tegen UV-stralen. Zo kan je alsnog genieten van het zonnetje én blijft je haarkleur mooi!

Guhl Pluiscontrole & Veerkracht intensive repair maskerGuhl wehkamp.nl
€ 8,99 € 8,53
Garnier Loving Blends Milde Haver shampoo - 300 mlGarnier wehkamp.nl
€ 4,49 € 2,69
WetBrush Pink Borstel 1 stDouglas
€ 17,95
Silk TherapyHairandbeautyonline.com
€ 21,95 € 9,95
L'Oréal Professionnel Lumino Contrast MaskerL'oréal professionnel The Make Up Spot
€ 21,00
Douglas Collection Travel Shampoo 75 mlDouglas Douglas
€ 4,99

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Lees meer