Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Zo deal je met cyberpesten

FC Girls, 17 februari 2018

Zo deal je met cyberpesten

Wij girls zijn de hele dag online te vinden. YouTube, Instagram en Snapchat: we love it all! Maar het is niet altijd even sunny and happy. Van trolling tot indentiteitsdiefstal, één op de tien jongeren heeft wel eens te maken met cyberpesten. What to do?

#1 Don’t feed the troll
Het liefst stuur je meteen een berichtje terug, maar het is echt het beste als je niet reageert op een bully. Want als jij je niet laat horen, is de lol er bij de pestkop heel snel vanaf.

#2 Block till you drop
Om het nog makkelijker te maken om niet in te gaan op de bully’s, kan je ze het beste blokkeren. Dan is het pesten binnen no time afgelopen!

#3 Vraag hulp
Als het pesten maar niet wil stoppen, kun je altijd hulp vragen aan een volwassene. Je ouders of een mentor kan  je helpen met het zoeken naar een oplossing. Ook zijn er verschillende websites waar je terecht kan, check bijvoorbeeld eens stoppestennu.nl voor meer tips.

#3 Bewaar de berichtjes
Bewaar altijd een screenshot van de vervelende berichten. Op deze manier kan je de pesterijen aan iemand die je vertrouwt laten zien. Diegene kan je helpen met een oplossing. Probeer de berichtjes alleen niet keer op keer te lezen. Daar voel je je niet beter van, think happy thoughts! 

#5 Focus je op positieve dingen
Je hoeft je nooit te schamen voor wie je bent. Jij bent niet het probleem, de bully is degene die fout zit. Kies vriendinnen uit die jou leuk vinden zoals je bent. Focus je op de positieve dingen and be happy!

#6 Youre not alone
Weet dat je niet alleen bent. 8% van de jongeren tussen 15 en 25 jaar wordt weleens gepest. Bizar toch? Probeer daarom ook eens voor een klasgenoot op te komen en met elkaar de bullies te verslaan.

Met deze tips bij de hand weet jij precies hoe je cyberbully’s moet aanpakken. Who run the world? Girls! Samen staan we sterk.

Lees ook: Deze 5 boeken moet je lezen als je dol bent op mode

 

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer