Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

ZIEN: waarschuwingsvideo 13 Reasons Why-cast

FC Girls, 01 april 2018

ZIEN: waarschuwingsvideo 13 Reasons Why-cast

resg

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why kreeg heel veel positieve reacties, maar ook heel wat kritiek. Velen waren namelijk bang dat de serie zou aanzetten tot meer zelfdoding. Gelukkig komt er toch een tweede seizoen, maar dit keer is de cast voorbereid, en daarom stuurde ze een waarschuwingsvideo de wereld in.

We begrijpen waarom veel mensen commentaar hadden op het eerste seizoen van 13 Reasons Why. Toch is het geen reden om de Netflix-serie helemaal te stoppen, zolang het onderwerp maar goed aangepakt wordt. En dat hebben ook de makers begrepen. De cast nam namelijk een video op waarin de acteurs vertellen dat het tweede seizoen wederom heftig gaat worden.

Invloed van de serie

Enkele hoofdrolspelers, onder wie Dylan Minnette (Clay), Katherine Langford (Hannah), Alisha Boe en Justin Prentice (Bryce), waarschuwen voor de invloed van de serie:

13 Reason Why is een fictionele serie die zware en echte onderwerpen aanpakt, zoals seksuele aanranding, drugsmisbruik en zelfmoord. Door aandacht te geven aan die kwesties, hopen we dat onze serie een conversatie kan helpen starten. Maar als je zelf met deze problemen worstelt, is de reeks misschien niet goed voor je of kun je misschien beter kijken samen met een volwassene die je vertrouwt. Als je ooit het gevoel hebt dat je wil praten, ga dan naar een ouder, een vriend, een schoolbegeleider of een volwassene die je vertrouwt, bel een lokale hulplijn of surf naar 13ReasonsWhy.info. Vanaf het moment dat je erover praat, wordt het gemakkelijker.”

Crisislijn

Toch werd de video niet zo positief ontvangen. Het commentaar van velen luidt dat de video eigenlijk vóór het verschijnen van het eerste seizoen had moeten verschijnen. Daar kunnen de makers nu jammer genoeg niets meer aan veranderen. Toch is er nog een suggestie; volgens een Twittergebruiker zou elke aflevering moeten beginnen en eindigen met het nummer van de crisislijn. Hopelijk volgen de makers die raad op!

Bekijk hier de video:

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Lees ook: Hoe bewaar jij je maandverband?

Beeld: Shutterstock

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer