Life

YUM: deze cheesecake met witte chocolade is het perfecte toetje voor vanavond

FC Girls, 11 maart 2018

YUM: deze cheesecake met witte chocolade is het perfecte toetje voor vanavond

dewfe

Wow, heb jij het ook gemist: woensdag 6 maart was het White Chocolate Cheesecake Day! Of beter gezegd: dé hoogdag voor iedereen die van witte chocolade en kaastaart houdt. En speciaal voor deze feestdag zochten en vonden wij het ultieme recept om vanavond mee te scoren. (Ook al is de feestdag al geweest, ssst!)

Heb jij iets goed te maken met je ouders? Wil je je crush verrassen? Of heb je gewoon zelf enorm veel zin in cheesecake met witte chocolade, speculaas én Nutella? Haal dan volgende ingrediënten in huis en laat het kooktalent in je los. Wedden dat iedereen in zwijm valt voor deze lekkernij?

Ingrediënten

De bodem:

  • 30 g rice krispies
  • 200 g speculaaskoekjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 150 g boter
  • 2 el donkere chocolade (gesmolten)

De cheesecake:

  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 500 g witte chocolade
  • 25 cl volle room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje

De afwerking:

  • 1 pot Nutella
  • 5 Ferrero Rochers
  • Extra hazelnoten
  • Een beetje meringue
  • Versiering naar keuze

Zo maak je het

  1. We beginnen met de bodem. Hak de Rice Krispies en de hazelnoten in grove stukken en mix de speculaaskoekjes fijn.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de Rice Krispies met de hazelnoten, speculaaskoekjes, gesmolten boter en gesmolten chocolade.
  4. Leg een stukje bakpapier in een springvorm en vul de bodem met het mengsel. Duw zeker goed aan.
  5. Laat het geheel een halfuur opstijven in de koelkast.
  6. Voor de vulling moet je de gelatineblaadjes in water laten weken.
  7. Warm een paar lepels room op en klop de rest van de room op tot de structuur van dikke yoghurt.
  8. Roer de ricotta en mascarpone onder elkaar en voeg er de binnenkant van het vanillestokje aan toe.
  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie (vul een kookpot met warm water en zet er een andere kom bovenop).
  10. Voeg de gesmolten chocolade bij de ricotta.
  11. Pers de gelatineblaadjes uit en voeg die toe aan de warme room.
  12. Roer alles goed door elkaar en voeg de room met gelatine bij het ricottamengsel.
  13. Spatel de overgebleven opgeklopte room door de mix.
  14. Vul de bakvorm en strijk het mengsel glad.
  15. Laat minstens 4 uur opstijven (wie lekker eten wil, moet geduld hebben).
  16. Laat daarna de kunstenaar in je los en versier je cheesecake met bijvoorbeeld Nutella, Ferrero Rochers, hazelnoten, meringue of een afwerking naar keuze.
  17. Geniet!

Lees ook: Deze 5 jongens kom je tegen op de middelbareschool

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer