Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Yes! Deze grote modemerken bannen size-zero modellen

FC Girls, 07 september 2017

Yes! Deze grote modemerken bannen size-zero modellen

model

Een aantal grote modemerken, waaronder Gucci, Celine, Louis Vuitton en Dior, zullen voortaan te magere modellen bannen van de catwalk. Dat maakten de merken bekend vlak voor de start van de New York Fashion Week.

Al deze bekende modemerken zijn eigendom zijn van modebedrijven LVMH en Kering, die eigenaar zijn van een heleboel grote modemerken. Beide modebedrijven hebben de handen ineengeslagen en samen een Model Charter opgesteld, waarin de nieuwe regels staan waar modellen aan moeten voldoen.

Zo moeten alle modellen een medische verklaring hebben die bewijst dat ze helemaal gezond en fit genoeg zijn om te kunnen werken. Vrouwelijke modellen moeten vanaf nu minimaal maat 34 hebben en mannelijke modellen minimaal maat 44. Ook mogen modellen onder de zestien niet meer op de catwalk lopen en ingehuurd worden voor fashion shoots terwijl ze kleding voor volwassenen showen.

“We hebben de verantwoordelijkheid om nieuwe standaarden te zetten voor mode en we hopen dat andere modemerken ons zullen volgen”, zei Antoine Arnault, directeur van LVMH. We couldn’t agree more Antoine!

Met deze lieve trucs stop je een ruzie met je boyfriend.

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer