Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Wow: zoveel kledingstukken koop je gemiddeld per jaar

FC Girls, 05 januari 2018

Wow: zoveel kledingstukken koop je gemiddeld per jaar

kleding

We girls love shopping en als we het geld ervoor hadden, dan liepen we het liefst de hele dag door de winkelstraten op zoek naar de laatste musthaves. Maar weet je eigenlijk wel hoeveel kledingstukken je jaarlijks aan je garderobe toevoegt? Onderzoekers zochten het voor ons uit!

Uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en MVO Nederland blijkt dat Nederlanders per jaar gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken kopen. Hoe ze op dit aantal uitkwamen? Dat is eigenlijk best simpel. Ze deelden het totaal aantal gekochte kledingstukken in Nederland door het aantal inwoners en kwamen zo op dit getal uit. Natuurlijk is het een gemiddelde en koopt de één net iets meer dan de ander, maar 46 musthaves per jaar is toch aardig wat!

Ook keken de onderzoekers naar wat de gemiddelde prijs van al deze kledingstukken was. Gelukkig is dat minder erg dan we dachten: 16 euro per item! Maar niet alle resultaten van het onderzoek waren positief. Het blijkt namelijk dat er in een gemiddelde Nederlandse kledingkast 173 kledingstukken liggen, waarvan er 50 items een heel jaar niet gebruikt worden. Hoe zonde is dat!

De onderzoekers wijzen er wel op dat we nu niet alle kleding die we niet dragen weg moeten gooien. Als je van je kleding af wilt, kun je het doorverkopen als tweedehands kleding of ruilen met je vriendinnen. Wie weet wat voor leuks zij nog hebben liggen!

Shop till you drop

Only RokONLY Sans-online
€ 39,99 € 30,00
Sporty Glitter Flared Pants - GreenMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95 € 27,97
ONLY Ruche Gebreide Trui Dames RoodONLY ONLY
€ 34,99
Velvet Blazer - PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 49,95
50s Twinkle Sequin Pencil Dress in GreenTopVintage TopVintage
€ 59,95 € 41,97
Trui 'FESTA'SELECTED FEMME ABOUT YOU
€ 49,90

Waarom we allemaal uitkijken naar deze Disney remake!liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer