Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Wow! Dit doet stress allemaal met je huid

FC Girls, 29 oktober 2017

We willen allemaal een frisse en egale huid, maar er is één factor die ons hele plan voor een peachy skin in de war kan schoppen: stress. Aan onze huid kun je namelijk als eerste zien of iemand veel stress heeft of niet. Heftig! Maar gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Dit doet stress allemaal met je huid en zó krijg je je egale huidje weer terug!

#1. Een rode huid met acne 
Niks is irritanter dan die vervelende puistjes die maar blijven komen en vervolgens niet meer verdwijnen. Ugh! En we zitten ook niet echt te wachten op een vuurrode huid. Helaas zorgt stress ervoor dat dit allemaal nóg erger wordt dan het al was. Huidproblemen die je op al hebt, worden nog erger door emotionele stress.

How to fix this problem: maak je huid twee keer per dag schoon. Doe dit niet met heftige scrubs of agressieve gezichtsreinigers, maar gebruik een milde reiniger of gezichtstonic. Natuurlijk is de beste oplossing om de stress in je dagelijkse leven te verminderen, maar dat is easier said than done. Trakteer jezelf wat vaker op een heerlijk stuk fruit of eet ’s avonds wat meer groenten en je huid zal je al ontzettend dankbaar zijn!

#2. Een droge huid
Een droge huid is schilferig, voelt trekkerig aan en ziet er niet mooi uit. Vitaminetekort, de verwarming en een lage weerstand kunnen voor een droge huid zorgen, maar stress gooit er nog een schepje bovenop. Door stress raakt de balans van je huid helemaal verstoord en dat heeft een droge en jeukerige huid als gevolg.

Het is belangrijk om een droge huid goed te hydrateren. Gebruik voedende dag- en nachtcrèmes voor je gezicht en een heerlijke bodylotion voor de rest van je lichaam. Blijf ook voldoende water drinken en skip alle doucheproducten met parfum.

#3. Eczeem 
Stress kan dus voor een droge en jeukerige huid zorgen, en dat veroorzaakt weer sneller eczeem. Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid die niet alleen supervervelend is, maar ook wondjes kan veroorzaken die weer langer de tijd nodig hebben om te herstellen. Annoying!

Maar gelukkig bestaan er ook middeltjes tegen eczeem die de jeuk verlichten waardoor je minder snel de neiging krijgt om te gaan krabben. Je huisarts kan je vertellen welke crèmes het beste zullen helpen tegen jouw klachten. Vettige crèmes zoals body butter zijn altijd goed, die kun je overal kopen en hoeven niet duur te zijn!

€10.50

Rituals

Refreshing Facial Toner - 200ml - gezichtstonic

2
Ga naar bol.com
€7.99

Bioré

Zelfverwarmend 1 Minute Masker

1
Ga naar Wehkamp
€3.49

Revuele

Vitanorm C+ Energy Pilling-Gommage for face

2
Ga naar Boozyshop
€6.99

Garnier

SkinActive Botanische Dagcrème met Rozenwater - Droge en Gevoelige Huid - 50ml - Dagcrème

1
Ga naar bol.com
€15.49

Dermarolling

Beautyface Intelligent Hydrating Serum

0
Ga naar bol.com

NIET BESCHIKBAAR

Revuele

No Problem Washing Gel with Salicylic Acid

0
Ga naar Boozyshop

Lees ook: Alles wat je moet weten over green beautyland

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer